×
2022. 01 20.
Csütörtök
Fábián, Sebestyén
1 °C
Hószállingózás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.39 RON
Szatmárnémeti

Több szatmári is meggyógyult

2020.05.04 - 08:16
Megosztás:
Több szatmári is meggyógyult
A hivatalosan nyilvántartott fertőzöttek száma 52, és szerencsére nem követelt újabb életet megyénkben a járvány. Intézményes karanténban 212, házi elkülönítésben pedig 208 személy van.

Május 3-án Szatmár megyében 31 koronavírus-fertőzésből meggyógyult személyt tartottak nyilván — derül ki a közegészségügyi igazgatóság közleményéből, ami egyben jelentős növekedést jelent az elmúlt periódushoz viszonyítva, hiszen hosszú időn keresztül konstansan 23 volt a gyógyultak száma; a hivatalosan nyilvántartott fertőzöttek száma pedig 52, és szerencsére nem követelt újabb életet megyénkben a járvány.

Intézményes karanténban 212, házi elkülönítésben pedig 208 személy tartózkodott, s mint az elmúlt időszakban, most is valamennyien betartották a szabályokat, azaz az ellenőrzést végző rendőr-csendőr egységek senkit nem értek tetten kilógás közben.

A petei határátkelőnél az elmúlt 24 óra leforgása alatt 189 személy lépett be az ország és a megye területére, a 36 ingázó mellett 155 kamionsofőr, akik közül egyet a lakhelye szerinti megye karanténközpontjába, egyet pedig házi elkülönítésbe kísértek, míg a többi sofőrt (akárcsak az ingázókat) a kikérdezés és gyors vizsgálat nyomán tünetmentesnek minősítette az átkelőnél szolgálatot teljesítő egészségügyi személyzet. A csanálosi átkelőnél három személy jelentkezett belépésre, s mivel nem mutatták a koronavírus-fertőzés tüneteit, beengedték őket az országba, egyikőjüket a lakóhelye szerinti intézményes karanténközpontba kísérték, a másik két személy pedig házi elkülönítésbe vonult.

Arafat: ha nagyon nagy lesz a fertőzöttek száma, komolyabb nyomás nehezedhet a kórházakra
A SARS-CoV-2-fertőzések száma egyre nagyobb, és az esetszám növekedésének felgyorsulásával komolyabb nyomás nehezedhet majd az egészségügyi rendszerre — jelentette ki csütörtökön Raed Arafat, a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője.
Emésztőszervi panaszok is jelezhetik
A napokban jelentősen megnőtt a gyermekek körében a COVID-19-betegek száma, az esetek súlyossága miatt egyelőre nem kell aggódni.
GCS: 19 105 új fertőzést igazoltak az utóbbi 24 órában
A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) csütörtöki közlése szerint az utóbbi 24 órában rekordszámú, 19 105 személyt diagnosztizáltak SARS-CoV-2-fertőzéssel.
Cookie