×
2022. 05 21.
Szombat
Konstantin
18 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.67 RON
100HUF = 1.29 RON
Belföld

Tilos az elkövetkező időszakban esküvőket, keresztelőket, ünnepségeket tartani

2020.10.13 - 21:55
Megosztás:
Tilos az elkövetkező időszakban esküvőket, keresztelőket, ünnepségeket tartani
Tilos az elkövetkező időszakban esküvőket, keresztelőket, ünnepségeket tartani mind kül-, mind beltéri helyszíneken - közölte kedd esti sajtóértekezletén Raed Arafat államtitkár.

A templomi keresztelő, amin legtöbb 16 személy vehet részt, nem esik a tiltás hatálya alá - pontosított Arafat.

Az országos katasztrófavédelem vezetője kifejtette: azokon a településeken, ahol az új koronavírus-fertőzések 14 napra összesített incidenciája ezer lakosra vetítve kisebb vagy egyenlő 1,5-tel, 50%-os kapacitással működhetnek a színházak, mozik és előadótermek, illetve az éttermek és kávézók.

"Ha az incidencia ezer lakosra vetítve 1,5 és 3 között alakul, a fenti intézmények 30%-os kapacitással működhetnek, legkésőbb 23 óráig, amennyiben pedig meghaladja a 3-at, felfüggesztik ezek tevékenységét" - magyarázta az államtitkár.

3-as incidencia fölött a szálláshelyek csak saját vendégeiket szolgálhatják ki.

AGERPRES

A bőségben elvész a lényeg
A 2020-as év bezártsága után az idei év a kibontakozás, az újrakezdés éve volt. Mindenki igyekezett pótolni a mulasztásokat, elkezdődött a közösségi rendezvények szervezése: nyaralások, mindenféle találkozók, falunapok, csoportos kirándulások, szórakoztató és kulturális rendezvények…
Drasztikusan csökkent az esküvők száma
Az előző évekhez képest tavaly kevesebb keresztelő, kevesebb temetés és jóval kevesebb házasságkötés volt a nagykárolyi reformátusok körében. Mindezek ellenére gyülekezeti programok és fejlesztések az elmúlt évben is voltak Nagykárolyban.
Iohannis: Be kell tiltani egy időre az esküvőket, keresztelőket, ünnepségeket
Klaus Iohannis államelnök pénteken kijelentette, nem szeretné, hogy visszaterjünk a szükségállapothoz, de szerinte be kellene tiltani a sok ember részvételével zajló rendezvényeket.
Cookie