×
2022. 01 18.
Kedd
Piroska
-3 °C
Derült
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.34 RON
100HUF = 1.39 RON
Szatmárnémeti

Tanszert gyűjt a rászorulóknak a Maurer Alapítvány

2021.09.08 - 11:21
Megosztás:
Tanszert gyűjt a rászorulóknak a Maurer Alapítvány
Minden gyerek megérdemli, hogy megfelelő felszereléssel kezdje a tanévet, vallja a Maurer Alapítvány, és felhívásában azt kéri, hogy akik tehetik, támogassák a hátrányos helyzetű gyermekeket.

A szatmárnémeti Maurer Alapítvány az idei évben is igyekszik segítséget nyújtani a hátrányos helyzetű családokból származó gyermekeknek, ebből a célból tanszergyűjtési akciót hirdetett.
„Ezt a tanévet is sok olyan gyermek kezdi el, aki üres iskolatáskával kell hogy átlépje az iskola kapuját, ha egyáltalán sikerült iskolatáskát kapniuk. Sajnos tudjuk, hogy a tanszerek és iskolai felszerelések költségesek, és a gyermekeknek emellett ruhákra és lábbelikre is szükségük van. Sok család az élelem előteremtésén túl nem tud pénzt fordítani arra, hogy akár csak a legszükségesebbeket is beszerezze” — fogalmazott Juhász Zita, a Maurer Alapítvány referense és gazdasági vezetője. Mindezekre alapozva az alapítvány arra kér mindenkit, hogy akinek módjában áll, készítsen tanszerszercsomagot, ezzel is támogatva a rászorulókat az iskolakezdés előtt. Zita elmondta, hogy a csomag tartalmazhat olyan tanszereket is, amelyeket már nem használnak, viszont jó állapotban vannak, gondolnak itt tolltartókra, iskolatáskákra, füzetborítókra stb. Mindezek mellett szívesen fogadnak füzeteket (vonalas és kockás), rajztömböket, írószereket, tornazsákot, uzsonnás dobozt, vizes kulacsot, gyurmát, temperát, vízfestéket, ecseteket, emellett hegyezőket és vonalzókat is lehet adományozni. Ez az aprónak tűnő gesztus sok Szatmár megyei tanulónak könnyítené meg az iskolakezdést. Minden gyermek, a hátrányos helyzetű családokból származó tanulók is megérdemlik, hogy a megfelelő felszereléssel kezdjék az új tanévet.
A tanszereket vagy az elkészített ajándékcsomagokat leadhatják hétköznaponként az alapítvány székhelyén, Szatmárnémetiben, a George Coşbuc utca 4/A szám alatt. Az alapítvány hálával fogad minden támogatást.

Kallós András

 

Közösségre szabott engedélyeztetés Szatmárnémetiben
Új szabályok érvényesek ettől az évtől a szatmárnémeti kereskedelmi engedélyeztetést illetően, más papírokra is szükség van, mint korábban. Az országos szabályozás új, ehhez igazodik a városi.
Szatmárban is turnéztak
Tegnap Szatmár megye városait járta végig George Simion társelnök vezetésével a Románok Egyesülésért Szövetség (AUR) karavánja, hogy aláírásgyűjtésükkel „lépésről lépésre menesszék” tisztségéből Klaus Iohannis államfőt.
Összefogással nagy dolgok valósulnak meg
A Segíts te is/Ajută şi tu Egyesület mozgalmas évet tudhat maga mögött, amikor is a nehézségek ellenére a támogatói segítségével sikerült megvalósítania terveit. Az egyesület vezetősége 2022-ben is számít a szatmári közösségre céljai megvalósításában.
Cookie