×
2023. 12 11.
Hétfő
Árpád
3 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.61 RON
100HUF = 1.30 RON
Sport

Szombaton VTM-futam Lunaforráson

2022.07.22 - 13:15
Megosztás:
Szombaton VTM-futam Lunaforráson
Elindult a visszaszámlálás: szombat reggel ismét gyorsasági autós versenyt (VTM) rendeznek Lunaforráson.

A mesés avasi környezetben tizedik éve rendezi meg a VTM-bajnokság egyik forduóját a Román Autóklub (ACR) szatmárnémeti fiókja és a Szatmárnémeti Auto-Karting Rider’s SK, a közkedvelt helyszínen pedig idén nagy számú látogatót és legalább két tucat versenyzőt várnak a szervezők. Arról már beszámoltunk, hogy piknikövezet felé vezető útszakaszt már szombat reggel 7.30 órakor lezárják a közúti forgalom elől, így a közönség csak a futamközi szünetekben, versenybírói kísérettel mehet fel a pálya szélén kijelölt helyekre, ahonnan követheti majd a versenyt.

Az útszakasz zárva lesz szombaton 18 óráig. A meteorológusok forró nyári napot ígérnek, így akár napozással, piknikezéssel egybekötött, kellemes családi kikapcsolódással lehet egybekötni a versenyre való látogatást. 

Pesek Attila

A Mazda MX5-ösök voltak a menők a Transilvania sugárúton
Negyvenegy pilóta sorakozott fel egyenként szombaton a szatmárnémeti Transilvania sugárúton, hogy a lehető legjobb időt autózva gyarapítsa pontjait a Rally Sprint gyorsasági és ügyességi bajnokság összetett táblázatában.
Szombaton zárva lesz a Transilvania sugárút
Zárva lesz szombat kora reggeltől a közúti forgalom elől Szatmárnémeti a Transilvania sugárút, ahol a Román Autóklub (ACR) szatmárnémeti fiókja és a Szatmárnémeti Auto-Karting Rider’s SK szervezésében rendezik meg a 17. Rally Sprint autós ügyességi és gyorsasági bajnokság negyedik futamát.
A kánikula sem állította meg a pilótákat
A pályarekorder Mitsubishije idén nem tudta legyőzni a 74-es gyártmányú Opel Mantrát, viszont a temesvári Vasile Sorin Botez ezzel együtt is megnyerte a VTM-bajnokság idei kiírását.