×
2022. 12 08.
Csütörtök
Mária
2 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.68 RON
100HUF = 1.20 RON
Sport

Szombaton zárva lesz a Transilvania sugárút

2022.08.05 - 13:41
Megosztás:
Szombaton zárva lesz a Transilvania sugárút
Zárva lesz szombat kora reggeltől a közúti forgalom elől Szatmárnémeti a Transilvania sugárút, ahol a Román Autóklub (ACR) szatmárnémeti fiókja és a Szatmárnémeti Auto-Karting Rider’s SK szervezésében rendezik meg a 17. Rally Sprint autós ügyességi és gyorsasági bajnokság negyedik futamát.

A látványos verseny idején a gyalogosok forgalma is korlátozva lesz. A pilóták már 8 órakor a helyszínen kell legyenek a versenygépeik műszaki ellenőrzésére. 
A szervezők kérik, hogy az érintettek kövessék a helyszínen levő, az autós és gyalogos forgalmat irányító és felügyelő helyi rendőrök utasításait. Az intézkedések betartásával a verseny biztonságos keretek között zajlik majd. 
A nézők a kordonon túl levő járdán, illetve a töltésen és a töltés oldalán foglalhatnak helyet, hogy követhessék a versenyt, amely a kiírás szerint 10 órakor kezdődik. Belépési díj nincs. 
A tizenhét éves hagyománnyal rendelkező versenyen kezdő és rutinos pilóták szlalomoznak a bóják között, a lehető legrövidebb idő teljesítésére törekedve. A nevezéseket lapzártánk után zárták le, de Seletye Dávid versenyigazgató több tucat versenyzőre számít.
A díjkiosztó ünnepség várhatóan 16 órakor kezdődik, csak ezt követően, várhatóan 18 óra után nyítják meg ismét a Transilvania sugárutat a közúti forgalom előtt.

Pesek Attila

A Mazda MX5-ösök voltak a menők a Transilvania sugárúton
Negyvenegy pilóta sorakozott fel egyenként szombaton a szatmárnémeti Transilvania sugárúton, hogy a lehető legjobb időt autózva gyarapítsa pontjait a Rally Sprint gyorsasági és ügyességi bajnokság összetett táblázatában.
Szombaton Rally Sprint a központban
Csütörtökig lehet nevezni a Rally Sprint autós gyorsasági és ügyességi bajnokság következő futamára, amit a szatmárnémeti Transilvania sugárúton rendeznek meg. A nevezés online zajlik.
A kánikula sem állította meg a pilótákat
A pályarekorder Mitsubishije idén nem tudta legyőzni a 74-es gyártmányú Opel Mantrát, viszont a temesvári Vasile Sorin Botez ezzel együtt is megnyerte a VTM-bajnokság idei kiírását.
Cookie