×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
2 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Külföld

Szijjártó Péter felajánlotta Magyarország segítségét Romániának a konstancai kórháztűz miatt

2021.10.02 - 16:33
Megosztás:
Szijjártó Péter felajánlotta Magyarország segítségét Romániának a konstancai kórháztűz miatt
Fotó: facebook.com/szijjarto.peter.official
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felajánlotta Magyarország segítségét Romániának a konstancai járványkórház miatt, ahol pénteken pusztított tűzvész.

A magyar diplomácia vezetője szombaton a Facebook-oldalán azt írta: "a baj sosem jár egyedül. Sajnos a mondás igazsága most éppen Konstancán bizonyosodott be, ahol halálos tűzvész ütött ki egy járványkórházban".

Romániában amúgy is egyre többen szorulnak kórházi ápolásra a koronavírus miatt, s erre jött még rá a tragikus esemény - tette hozzá.

Szijjártó Péter jelezte: levelet küldött Bogdan Aurescu román külügyminiszternek, amelyben a részvétnyilvánítás mellett felajánlotta Magyarország segítségét.

 "Amennyiben szükség van betegek ellátására, a magyar egészségügyi ellátórendszer kapacitásai megvannak, így számíthatnak ránk" - olvasható a bejegyzésben.

Halálos áldozatokat is követelő tűz pusztított pénteken Romániában a koronavírusos betegeket ápoló konstancai járványkórházban. A román belügyminiszter szerint hét páciens vesztette életét, öt a helyszínen, kettő pedig a kimenekítését és elszállítását követően.

Az első jelentések szerint a kórház intenzív osztálya gyulladt ki, ahol lélegeztetőgépek működnek. A tragédiáról készült amatőr videófelvételeken az látszik, hogy a kétemeletes épület jelentős részét sűrű füst lepte el, a földszinti kórtermekből a betegek az ablakokon kimászva menekültek.

MTI

Az erdélyi magyarok fele büszke magyarságára
Az erdélyi magyarok fele büszke magyarságára, hazájának Erdélyt tekinti. A magyar állampolgársággal is rendelkezők 42%-a venne részt a magyarországi parlamenti választásokon, jelentős többségük a Fideszt támogatná — derült ki egy friss közvélemény-kutatásból.
Zöldséggel, gyümölccsel segíthetnek a nélkülözőknek
Adakozással gondoljunk a szegényekre — a szegények világnapja alkalmából várják a felajánlásokat.
Magyarország piros zónába került
Frissítette csütörtök esti online ülésén az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) a járványügyi szempontból kockázatos országok listáját.
Cookie