×
2024. 02 27.
Kedd
Edina
9 °C
erős felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.58 RON
100HUF = 1.28 RON
Külföld

Korlátlan számú ingyenes utazás Magyar igazolvánnyal?

2024.01.13 - 09:36
Megosztás:
Korlátlan számú ingyenes utazás Magyar igazolvánnyal?
(Fotó: MÁV Zrt.)
Jelenleg évi négy alkalommal lehet térítésmentesen utazni a Magyar Államvasutak járművein a Magyar igazolvánnyal rendelkezőknek, de reformot ígér a szomszédos közszállítási társaság: ha minden igaz márciustól korlátlan számú ingyenes utazásra lesz lehetőség.

Az elmúlt évtizedek legnagyobb tarifareformját ígéri március elsejétől a helyközi közlekedésben a Magyar Államvasutak Zrt., s ennek része többek között, hogy lekerült az „évi négy alkalommal¨ megjegyzés a „díjmentesen utazhatnak a Magyar igazolvánnyal, illetve a Magyar hozzátartozói igazolvánnyal rendelkezők is” pontnál.

Tarifareform

Hogy a hiányzó négyes szám pontosan mit jelent, a Szabad Magyar Szó kérdezett rá a MÁV sajtóosztályánál, ők azt a választ kapták, hogy „A tarifareformnak köszönhetően Magyar igazolvánnyal korlátlan díjmentes utazásra lesz lehetőség a helyközi közösségi közlekedésben. A helyjegyköteles vonatok helyjegy váltásával, a kijelölt országos buszjáratok pedig kiegészítőjegy váltásával vehetők igénybe.”

Vonat, busz, HÉV?

Ha ez így is marad 2024 március elsejétől, akkor azt azt jelenti, hogy a lassan már alig használt zöld könyvecske felmutatásával nem csak vonattal, hanem távolsági busszal és HÉV-vel is ingyen utazhatnak Magyarország területén a határon túliak.

Princz Csaba
 

A romániai magyarok több mint fele igényelte a magyar állampolgárságot
Meghaladta a 60 százalékot a magyar állampolgársággal rendelkező felnőtt korú romániai magyarok aránya, derül ki egy friss közvélemény-kutatásból, amelyet az Eurotrans Alapítvány megrendelésére készített a SoDiSo Research.
Főleg diákokat érintett a vasutassztrájk
Iskolába ingázó tanulók százai kellett átszervezzék a pénteki napjukat, a vasutassztrájk miatt ma nem tudtak nyolcra beérni, mert reggel két órát az állomásokon álltak a vonatok.
M49-es gyorsforgalmi: 2026 végére elkészülhet a magyar-román összeköttetés
Sajtótájékoztatóval egybekötött terepszemlét tartottak a szatmárnémeti körgyűrűhoz is csatlakozó M49-es gyorsforgalmi út magyarországi szakaszán, Nyírmeggyesen. Lázár János magyarországi miniszter a frissujsag.ro-nak elmondta: készek a magyarországi elnökségi programban szerepeltetni Románia schengeni csatlakozását.