×
2024. 06 25.
Kedd
Vilmos
16 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.65 RON
100HUF = 1.25 RON
Szatmár megye

Szerveződik a fenyőfa-elszállítás

2024.01.09 - 16:20
Megosztás:
Szerveződik a fenyőfa-elszállítás
Pár lakótelepi kuka mellett már megjelentek a szerepüket vesztett fenyők, elébe mentek a gyűjtési akciónak Szatmárnémetiben. (A szerző felvétele)
Január 15-től kezdve fogják elvinni a kidobott ex-karácsonyfákat Szatmárnémetiben és Tasnádon. Idén is a helyi szemétszállítók lesznek megbízva az összeszedéssel és idén sem fog kelleni fizetni érte. Nagykárolyban a Gencsi úti telepre várják a fákat.

Vízkereszten túl vagyunk, ilyenkor ér véget a karácsonyfák méltatlanul rövid ideig tartó karrierje. De egyelőre ne nagyon siessen senki kidobni a karácsonyfát Szatmárnémetiben és Tasnádon, mert csak hétfőtől, január 15-től kezdenek neki elvinni ezeket az utcákról.

Szatmárnémeti

A megyeszékhelyen ugyanazok a szabályok lesznek érvényesek, mint a korábbi években: a lakótelepi, vagy a ház elé kitett kuka mellé kell a fákat kirakni aznap, amikor a háztartási szemetet is viszik - tájékoztatott Maskulik Csaba városmenedzser. A két héten át zajló szolgáltatás térítésmentes, a fákat a Florisal fogja elvinni, állítólag már új, speciális felépítménnyel szerelt, direkt erre való autókkal, állítja a cég igazgatója.

Tasnád

A hónap közepén kezdődik a fenyőelszállítás Tasnádon is, erről a város polgármestere tájékoztatott. Itt ugyanúgy, a háztartási szemét elszállításának napján viszi el a fenyőket január 15-től kezdődően, két héten át a Salgarden, szintén térítésmentesen.

Nagykároly

Nagykárolyban a Gencsi úti zöldhulladék-telephelyre várják a díszük-fosztotta fenyőket munkanapokon 07:00 – 15:00 között, akár már mától is, tudtuk meg a városházán. A telepen nem adnak a fenyőkért cserébe semmit, de pénzbe sem kerül otthagyni a fákat. A közterületen hagyott fenyőktől a közterület-fenntartó embereivel megtámogatott szemétszállító fogja mentesíteni a várost.

Princz Csaba

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON! 

 

Szatmárnémeti húsz pontján mérik a levegőminőséget
Van a szatmári megyeszékhelynek egy a Szabolcs – Szatmár – Bereg-i megyeszékhellyel közös környezetvédelmi projektje, amely által létrejöhetett egy több ponton is végezhető, folyamatos levegőminőség-mérés.
Gyermeknapon nyit a kívül-belül megújult múzeum
Friss terekkel, izgalmas kiállításokkal és programokkal nyit meg június elsején a Szatmár Megyei Múzeum. A határmenti együttműködés révén rehabilitált épületben innovatív tárlatokkal, modern eszközökkel, megújult térben várják a látogatókat.
Szatmárnémeti az RTL műsorán
Magyarországi televíziós csatorna forgatott nemrég Szatmárnémetiben, az utóbbi évek munkájáról (is) kérdezte Kereskényi Gábor polgármestert. Szombat délelőtt van műsorra tűzve a városriport.