×
2022. 05 21.
Szombat
Konstantin
21 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.67 RON
100HUF = 1.29 RON
Szatmárnémeti

Szatmárnémeti kiesett

2021.09.03 - 07:30
Megosztás:
Szatmárnémeti kiesett
Nem jutott tovább az ifjúsági főváros címért folytatott verseny második fordulójába a szatmári megyeszékhely, Târgu Neamţ és Vaslui mellett sajnos kiesett, Craiova, Kézdivásárhely és Târgu Jiu van a továbbjutók között.

 E három továbbjutó közül választja ki az október kilencedikei eredményhirdetésig a zsűri, hogy a 2023-as évre melyik település legyen Románia ifjúsági fővárosa. A három továbbjutó város csapatainak október elsejéig kell összeállítaniuk a versenydokumentációt, a nyertesről szóló döntés október kilencedikén, Konstancán, az Ifjúsági Csúcstalálkozók hatodik kiadásán lesz bejelentve.
A szervezők nem indokolták meg Szatmárnémeti versenyből való kiesését jelentő döntésüket, de a zsűri a következő alapelvek alapján áll hozzá a jelölésekhez: mi motiválta a jelentkezést, mi a jelölt városban a fiatalokkal kapcsolatos jövőkép, mennyire koherens a küldetés a célkitűzésekkel, valamint hogy mennyire van összhangban egy-egy pályázó város ifjúsági politikája a fiatalokra vonatkozó általános állami közpolitikával.

Lakóközösség a Horea 6-ban
Folytatja a szatmárnémeti városvezetés a Horea utca 6. szám alatt régen elhíresült, mára csendesebb hellyé vált ingatlan helyzetének és állapotának a rendezését. Lakóközösség, majd felújítás.
Ismét együtt ünnepelhettünk
Két év kényszerszünet után kellemes időben ünnepelhette Szatmár magyarsága március 15-ét — százak vonultak fel a megyeszékhely központjában a szatmári huszárokat követve, a Petőfi-szoborig.
Eltört a csatornavezeték
Kedden jelezte a szatmárnémeti Someşul üzletház adminisztrátora az Apaserv felé, hogy feljött a szennyvíz az alagsorban. A cég csatornázási részlegének emberei megállapították, hogy az épület hátsó, Decebal utca felőli részénél történt olyan mértékű törés, ami megakadályozta a szennyvíz elfolyását, ez okozta a problémát.
Cookie