×
2022. 01 18.
Kedd
Piroska
-3 °C
Derült
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.34 RON
100HUF = 1.39 RON
Szatmárnémeti

Szatmárnémeti kiesett

2021.09.03 - 07:30
Megosztás:
Szatmárnémeti kiesett
Nem jutott tovább az ifjúsági főváros címért folytatott verseny második fordulójába a szatmári megyeszékhely, Târgu Neamţ és Vaslui mellett sajnos kiesett, Craiova, Kézdivásárhely és Târgu Jiu van a továbbjutók között.

 E három továbbjutó közül választja ki az október kilencedikei eredményhirdetésig a zsűri, hogy a 2023-as évre melyik település legyen Románia ifjúsági fővárosa. A három továbbjutó város csapatainak október elsejéig kell összeállítaniuk a versenydokumentációt, a nyertesről szóló döntés október kilencedikén, Konstancán, az Ifjúsági Csúcstalálkozók hatodik kiadásán lesz bejelentve.
A szervezők nem indokolták meg Szatmárnémeti versenyből való kiesését jelentő döntésüket, de a zsűri a következő alapelvek alapján áll hozzá a jelölésekhez: mi motiválta a jelentkezést, mi a jelölt városban a fiatalokkal kapcsolatos jövőkép, mennyire koherens a küldetés a célkitűzésekkel, valamint hogy mennyire van összhangban egy-egy pályázó város ifjúsági politikája a fiatalokra vonatkozó általános állami közpolitikával.

Közösségre szabott engedélyeztetés Szatmárnémetiben
Új szabályok érvényesek ettől az évtől a szatmárnémeti kereskedelmi engedélyeztetést illetően, más papírokra is szükség van, mint korábban. Az országos szabályozás új, ehhez igazodik a városi.
Szatmárban is turnéztak
Tegnap Szatmár megye városait járta végig George Simion társelnök vezetésével a Románok Egyesülésért Szövetség (AUR) karavánja, hogy aláírásgyűjtésükkel „lépésről lépésre menesszék” tisztségéből Klaus Iohannis államfőt.
Összefogással nagy dolgok valósulnak meg
A Segíts te is/Ajută şi tu Egyesület mozgalmas évet tudhat maga mögött, amikor is a nehézségek ellenére a támogatói segítségével sikerült megvalósítania terveit. Az egyesület vezetősége 2022-ben is számít a szatmári közösségre céljai megvalósításában.
Cookie