×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
2 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Programajánló

Szatmári Termékek Vására Nagykárolyban

2021.10.13 - 15:36
Megosztás:
Szatmári Termékek  Vására Nagykárolyban
Október 16–17-én Nagykárolyban, a kastélykertben nyitja meg kapuit húsz termelő részvételével a Szatmári Termékek Vására, melynek két napja alatt a nagykárolyiak a helyi gazdálkodók termése mellett a megye kézműveseinek szezonhoz illő alkotásaiból is válogathatnak.

A vásár standjain lesznek szezongyümölcsök és -zöldségek, méz, gondosan válogatott gyümölcsökből készült lekvárok és szörpök, pálinka, sör, bőrdíszműves és egyéb ruházati termékek, lakásdekorációk és kerti bútorok is. A helyi termékek vásárát ez alkalommal is kézművesmesterek bemutatói teszik színesebbé, amelyeken kicsik és nagyok egyaránt próbára tehetik tehetségüket az adott mesterségben. „A Szatmári Termékek Vására a hagyományos vásárok hangulatát idézi meg, a környék termelőinek árucikkeit kínálva megvásárlásra. Emellett egészségesebb alternatívát kínál a különböző, üzletláncokban kapható termékekre. Elképzelésünk a projekttel az volt, hogy lerövidítsük az utat a termelő és a vásárló között, a megye lakosai pedig könnyebben, egyszerűbben juthassanak hozzá a helyi termelők portékáihoz. Fontosnak tartjuk, hogy a lakosság megértse: azzal, hogy helyi termelőtől vásárolnak, a helyi gazdaságot támogatják” — mondja Magyar Lóránd parlamenti képviselő, a Szatmári Termék projekt kezdeményezője.

Egyirányúsított utcák  Nagykárolyban
A közlekedési bizottság döntésének értelmében december 3-tól egyirányúsították a forgalmat Nagykárolyban a Mihai Viteazul II-es lakónegyedben található Ady Endre utcában.
Cipősdoboz akció Nagykárolyban
A Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság és a Gróf Károlyi Kulturális és Idegenforgalom-népszerűsítő Központ ebben az évben is elindítja Cipősdoboz ajándékgyűjtő kampányát, melynek kedvezményezettjei árvaházakban élő, 6 éven felüli gyermekek.
Pozdorjává zúzódott a szekér a balesetben
Kivilágítatlan szekeret sodort el egy kamion, a kocsis súlyosan megsérült, a ló elpusztult — fényforrással elkerülhető lett volna.
Cookie