×
2020. 10 28.
Szerda
Simon, Szimonetta
5 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.13 RON
100HUF = 1.33 RON
Nagykároly

Szállodává alakítják az épületet

2020.10.13 - 09:49
Megosztás:
Szállodává alakítják az épületet
Nagykárolyban az egykor a polgármesteri hivatalnak otthont adó épületet szállodává alakítja az új tulajdonos, tudtuk meg a polgármestertől.

Az elmúlt hét folyamán folytatott tárgyalást Kovács Jenő polgármester az egykor a polgármesteri hivatalnak otthont adó épület új tulajdonosaival, a Manevi Zrt. cég képviselőivel.
„Sokáig kérdéses volt, hogy milyen jövőt képzelnek el az új tulajdonosok az épületnek. Mivel Nagykároly egy igen impozáns ingatlanáról van szó, az új tulajdonosok a helyi önkormányzat illetékeseinek is kikérték a véleményét. Volt alkalmam egyeztetni a Manevi Zrt. képviselőivel, így dr. Baka Levente projektmenedzser úrral is, aki elmondta, hogy a tervek szerint szállodává alakítják az ingatlant. A Manevi cég profiljába illeszkedik ez a tevékenység, mint mondták, több szállodát, hotelt is működtetnek, és ez a tervük a szatmárnémeti Pannónia Szállóval is. Készül a projekt, hamarosan pedig ismét találkozunk, hogy folytassuk az egyeztetéseket. A magam részéről annyit javasoltam, hogy szerencsés lenne megvenni az épülettömb egészét, mivel a Manevi Zrt. tulajdonában jelenleg csak a régi polgármesteri hivatalnak otthont adó rész van, viszont egyszerűbb és kihasználhatóbb lenne az épület, amennyiben a teljes részt megvásárolnák. Hogy megfogadják-e a tanácsomat, az a későbbiekben derül majd ki” — mondta Kovács Jenő.

Érvényesnek nyilvánította az ítélőtábla Nicuşor Dan bukaresti főpolgármesteri mandátumát
Elfoglalhatja Nicuşor Dan a bukaresti főpolgármesteri tisztséget, miután a fővárosi ítélőtábla hétfőn elutasította a mandátumának érvénytelenítését kérő 52 fellebbezést.
Visszafogott rendezvénnyel ünnepeltek Nagykárolyban
Vasárnap az egész országban rendezvényeket tartottak annak az emlékére, hogy 1945. október 25-én a Román Hadsereg felszabadította Nagykárolyt a fasizmus rémuralma alól.
Nagykárolyban is megalakult a tanács
Letette az esküt Kovács Jenő polgármester, valamint Nagykároly Helyi Tanácsának tagjai, kedden pedig a szakbizottságok megalakításán kívül az alpolgármester személyéről is döntenek.
Cookie