×
2022. 01 22.
Szombat
Vince, Artúr
-5 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Stratégiában gondolkodnak

2021.10.06 - 09:41
Megosztás:
Stratégiában gondolkodnak
Egy új projekt révén nyíregyházi és szatmári fiatalok közös stratégiaalkotásban gondolkodnak.

A 12 hónapos időtartamú programban a nyíregyházi Mustárház koordinálása mellett a Szatmár Megyei Magyar Diáktanács (SZAMEDT) és a Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda (DPI) fiataljai vesznek részt.
Az első háromnapos műhelyfoglalkozás az elmúlt hétvégén valósult meg Nyíregyházán, melyen a fiatalok közösen mérték fel lehetőségeiket, megvizsgálták Nyíregyháza és Szatmárnémeti ifjúságügyi törekvéseit és fejlesztéseit. A projekt alapvetően a fiatalok igényeit próbálja becsatornázni a mindennapi stratégiaalkotásba, így a műhelyfoglalkozások vázát a közös csoportmunkák adták. Az egyéves program célja, hogy a fiatalok igényei megjelenjenek a városok mindennapi fejlesztéseiben, egyúttal lehetőség szerint minél több észrevétel és javaslat meg is valósuljon. A projekt egyfajta pilot projekt is, mivel még nem alkotott meg két, országhatár által elválasztott város közös stratégiát, főleg nem ifjúsági területen, mindezt teljes mértékben fiatalok bevonásával. Mivel a két várost sok kapcsolat fűzi össze, így a fiatalok ezek erősítését is célul tűzték ki. Különös jelentőséget ad az együttműködésnek, hogy a szatmári és nyíregyházi fiatalok 10 nappal korábban egy másik projekt kapcsán, a testvérvárosi találkozón is találkoztak már, és eszmecserét folytathattak, akkor az európai dimenzió került a látótérbe. Jelen projekt viszont kizárólag a két városra fókuszál, melynek első állomását követően még további 8 esemény várható, melyek között lesznek szervezeti találkozók, műhelyfoglalkozások és ifjúsági fórum is. A transznacionális együttműködést az Erasmus+ program támogatja.

Kitartó házastársak jutalmazása
Folytatja a jó hagyományt a szatmárnémeti városvezetés: jutalmazza a hűséges házaspárokat.
Városi adó befizetése SelfPay gépeknél
Bekerült a megyeszékhely szinte kéttucatnyi pontján megtalálható befizető automatákat kezelő SelfPay vállalat rendszerébe a városi adóhivatal. Sok minden más mellett a helyi adók is kifizethetők a nonstop üzemelő automatáknál, érdemes kipróbálni.
Elkészült a színdarab, zajlanak a próbák
A Kölcsey Ferenc Főgimnázium részt vesz a STAGE elnevezésű Erasmus+-pályázatban, melynek keretében egy színdarab íródott a kapcsolatok megváltozása az online hatására témakörben. A mű elkészült, jelenleg a próbák zajlanak a februári bemutató előtt.
Cookie