×
2021. 10 18.
Hétfő
Lukács
13 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Belföld

Románia három új figyelmeztetést adott ki a RAPEX-en keresztül nem szabványos védőmaszkokra

2021.03.05 - 13:18
Megosztás:
Románia három új figyelmeztetést adott ki a RAPEX-en keresztül nem szabványos védőmaszkokra
Románia három figyelmeztetést adott ki a nem élelmiszer jellegű termékek riasztási rendszerén (RAPEX) a kereskedelemben levő, nem szabványos védőmaszkokra - derül ki az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) pénteken kiadott közleményből.

Ezeket a maszkokat Elmed, Ouke és Maiken márkanéven forgalmazták, utóbbi gyerekek számára készült.

Az említett termékek nem rendelkeztek valamely, ezen a téren illetékes intézmény jóváhagyásával, így fennáll a lehetősége annak, hogy nem nyújtják a megfelelő védelmet - áll az Európai Bizottság honlapján közzétett riasztásokban.

Ez idáig Románia 25 riasztást adott ki az EU területén forgalmazott, nem szabványos védőmaszkokra.

Claudiu Dolot, az ANPC elnöke hangsúlyozta, hogy ezen a téren 'nulla toleranciát mutatnak' a forgalmazókkal szemben.

A hatóság ismét figyelmezteti a vállalatokat, hogy kereskedelembe bocsátás előtt tájékozódjanak az ANPC és az EB honlapján arról, hogy az illető termékek nem szerepelnek-e a nem forgalmazható termékek listáján.
AGERPRES

Covid-19: ennyi minden nem történt meg
Ahogy Föld körüli útjára indult a koronavírus-járvány, úgy kaptak lábra egyre-másra a hétköznapi embereket féltő meg riogató elméletek nagyhatalmi összeesküvésről, génmódosításról, mérgezésről és egyebekről. Ilyenekről már írtunk, de még nem mindről…
Cioloş: fel kell gyorsítani az oltáskampányt
Dacian Cioloş kijelölt miniszterelnök azt nyilatkozta hétfőn, hogy célszerűnek tartja az uniós digitális Covid-igazolvány bevezetését valamennyi szakmai kategória számára, amely emberekkel való érintkezést feltételez.
Bode: a hamis Covid-igazolványok terjesztői és felhasználói is börtönbe fognak kerülni
Börtönbe fognak jutni mindazok, akik elősegítik a hamis Covid-igazolványok beszerzését, de azok is, akik ilyen igazolványokat használnak - figyelmeztetett Lucian Bode ügyvivő belügyminiszter.
Cookie