×
2022. 01 20.
Csütörtök
Fábián, Sebestyén
1 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.39 RON
Szatmárnémeti

Razzia az ócskapiacon

2020.07.09 - 09:42
Megosztás:
Razzia az ócskapiacon
A Szatmár megyei rendőrség gazdasági visszaélések elleni osztályának nyomozói tartottak ellenőrzést a szatmárnémeti ócskapiacon.

Feketézőket, lopott áruval kereskedőket és csempészholmit árulókat kerestek egy tegnapi ellenőrzésük során a rendőrök a szatmárnémeti ócskapiacon. Csendőrök és egyenruhások is kísérték a nyomozókat, akik lehet, hogy nem fülesre mentek, tehát nem egy bizonyos illetőt kerestek, hanem az eladásra kínált áruk eredetére voltak kíváncsiak. Mivel Szatmárnémetiben gyakoriak a biciklilopások, főleg a piac biciklirészlegén kíváncsiskodtak, aki pedig nem a saját biciklijét árulta, attól származási igazolást kértek, s ha kereskedelmi mennyiségben árult, akkor céges papírt is.

A biciklikereskedőknél minden rendjén valónak tűnt, nem koboztak el semmit, azonban a biciklik közül többet is lefotóztak, valószínűleg a rendőrségen összevetik majd a képeket a lopott biciklik jegyzékében található fotókkal. A bicikliárusok nyugodtak voltak az ellenőrzés idején, elmondásuk szerint később sem lesz baj, ugyanis a biciklijeikkel minden rendben van.

A rendőrök új árucikkek iránt is érdeklődtek, amik esetében arra voltak kíváncsiak, nem hamisított lábbelit, ruhaneműt árul-e valaki, de nem használt holmikból az ócskapiacon nemigen találtak. A razziázó hatósági személyek a helyszínen nem voltak túl beszédesek, azt kérték, a részletekről kérdezzük a rendőrségi szóvivőt. Innen ma vagy holnap várható, hogy tájékoztatnak a razzia részleteiről.

Átlagosan 74 évet él egy szatmári
Fél évvel, 74,3 évre nőtt a szatmáriak születéskor várható átlagos élettartama: a férfiak esetében ez 70,54, a nők körében pedig 78,13 év volt, ami az egyik legalacsonyabb az egész országban.
Közösségre szabott engedélyeztetés Szatmárnémetiben
Új szabályok érvényesek ettől az évtől a szatmárnémeti kereskedelmi engedélyeztetést illetően, más papírokra is szükség van, mint korábban. Az országos szabályozás új, ehhez igazodik a városi.
Szatmárban is turnéztak
Tegnap Szatmár megye városait járta végig George Simion társelnök vezetésével a Románok Egyesülésért Szövetség (AUR) karavánja, hogy aláírásgyűjtésükkel „lépésről lépésre menesszék” tisztségéből Klaus Iohannis államfőt.
Cookie