×
2023. 01 27.
Péntek
Angelika
2 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.48 RON
100HUF = 1.26 RON
Belföld

Rafila: két-három hétig is eltarthat a jódtabletták szétosztása a lakosságnak

2022.03.27 - 08:33
Megosztás:
Rafila: két-három hétig is eltarthat a jódtabletták szétosztása a lakosságnak
Az egészségügyi miniszter szerint két-három hétig is eltarthat a jódtabletták szétosztása a lakosságnak, de erre csak a polgárok alapos felkészítése után kerülhet sor.

Szombati sajtótájékoztatóján Alexandru Rafila elmondta, a kálium-jodid tablettákat a családorvosokon keresztül fogják szétosztani. A művelet azért hosszadalmas, mert a mintegy tízezer családorvoshoz 16 millió páciens tartozik, akiket sorra behívnak majd a rendelőkbe.

Rafila hangsúlyozta, hogy ezt megelőzőn az egészségügyi minisztérium tájékoztató kampányt indít a jódtabletták helyes felhasználásáról és tárolásáról. Hozzátette, erre a gyógyszerre 'nagyon nagy valószínűséggel' nem is lesz szükség, de a kormánynak kötelessége gondoskodni arról, hogy a lakosság ingyenesen hozzájusson.

A iaşi-i Antibiotice gyógyszergyár 30 millió jódtablettát állított elő, amelyek többsége már eljutott a megyei egészségügyi igazgatóságok raktáraiba.

AGERPRES

Egyelőre nem szabadulunk meg a maszktól
A diákoknak még egy ideig maszkot kell hordaniuk az iskolai zárt terekben, hangsúlyozta tegnap Alexanru Rafila egészségügyi miniszter a kormányülés végén tartott sajtótájékoztató keretében, újságírói kérdésre válaszolva.
Az egészségügyi miniszter szerint a jövőben a háziorvosokra lehetne bízni a lakosság koronavírus elleni beoltását
Alexandru Rafila egészségügyi miniszter hétfőn felvetette azt a lehetőséget, hogy a lakosság - beleértve a veszélyeztetett kategóriákat — a jövőben a háziorvosi rendelőkben kapja meg évente a koronavírus elleni oltást.
Rafila: jelenleg nem számolunk a hatodik járványhullámmal
Alexandru Rafila egészségügyi miniszter nem tartja valószínűnek, hogy hatodik hulláma is lesz a koronavírus-járványnak.