×
2023. 01 27.
Péntek
Angelika
2 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.48 RON
100HUF = 1.26 RON
Belföld

Az egészségügyi miniszter szerint a jövőben a háziorvosokra lehetne bízni a lakosság koronavírus elleni beoltását

2022.02.21 - 16:12
Megosztás:
Az egészségügyi miniszter szerint a jövőben a háziorvosokra lehetne bízni a lakosság koronavírus elleni beoltását
Alexandru Rafila egészségügyi miniszter hétfőn felvetette azt a lehetőséget, hogy a lakosság - beleértve a veszélyeztetett kategóriákat — a jövőben a háziorvosi rendelőkben kapja meg évente a koronavírus elleni oltást.

Sajtótájékoztatóján a tárcavezető elmondta: a minisztérium központok kialakítását tervezi a koronavírusos fertőzésen átesett és maradandó egészségkárosodást elszenvedett betegek kezelésére.

Újságírói kérdésre kifejtette, hogy a minisztériumot is foglalkoztatja az egy kórházi betegre jutó napi élelmezési költség alacsony összege. Emlékeztetett arra, hogy ezt az összeget a kórházak saját forrásokból kipótolhatják, de erre most a közüzemi költségeik megnövekedése miatt már csak korlátozott lehetőségük van.

AGERPRES, Fotó: MTI

Gondok a gyermekoltás bejegyeztetésével
A háziorvosok arra hívják fel a figyelmet, hogy gondjaik vannak az új országos oltási nyilvántartással, mert a gyerekek egy részének oltási előzménye eltűnt, ami miatt nem lehet regisztrálni a rendelőkben elvégzett új oltásokat.
Sok az át nem vett oltási értékjegy
Több mint 2300 át nem vett, immunizálásért járó értékjegy van a nagykárolyi oltási központ székhelyén.
Rafila: két-három hétig is eltarthat a jódtabletták szétosztása a lakosságnak
Az egészségügyi miniszter szerint két-három hétig is eltarthat a jódtabletták szétosztása a lakosságnak, de erre csak a polgárok alapos felkészítése után kerülhet sor.