×
2024. 02 27.
Kedd
Edina
10 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.58 RON
100HUF = 1.28 RON
Szatmárnémeti

Piros, és arany színű díszeket kapott a mindenki karácsonyfája

2023.11.30 - 20:18
Megosztás:
Piros, és arany színű díszeket kapott a mindenki karácsonyfája
A piros és az arany szín dominál a szatmárnémeti karácsonyi vásárban, az uralkodó hangulat pedig a meleg. Esőbe forduló hószállingózásban nyílt meg a karácsonyi vásár, de belül senki sem fázott.

Pontban hatkor a polgármester és a gyerekek felkapcsolták az ünnepi fényeket, beindult az óriáskerék, elkezdődött a karácsonyi vásár és ezzel egy időben a köztéri karácsonyvárás is Szatmárnémetiben.

Teljes értékű karácsonyi vásár

Idén minden egy helyre összpontosul, ami nagyon jó választás, csak annyi a baj, hogy kicsinek bizonyult a tér – több ezren voltak a vásárnyitón –, nem nyúlik el a tömeg a régi központ és az új központ között mint a korábbi eseményeken.

hirek/2023/november/20231130-krcsnyvsr/img-8044.JPG
De a lényeg, hogy minden befért a vásár területére. A Someşul áruház elől induló Mikulásvonattal nyílik az eseményhelyszín, a tér másik felén, az óriáskerékkel zárul. A kettő között rengeteg minden van, központi helyen a tíz méter magas, arany és piros színű díszekkel ékeskedő karácsonyfa. Amúgy volt az első dolog amit a kilátogatók megnéztek, ami előtt fotózkodtak, a megnyitó második és harmadik számú attrakciója is túlterhelt volt csütörtök délután. Sorok kígyóztak a kisvonatnál és az óriáskeréknél is. Két helyen volt még sor, az egyik a szaloncukor bőkezűen osztogató Mikulás háza, a másik pedig minden olyan hely, ahol forralt bort árultak.
A meleg fények között a téren alattomosan fújdogált egy csípős szél egész csütörtök este és hétkor már esőbe váltott az addig hangulatosan hulló apró szemű hó, ennek ellenére senki sem akart hazamenni.

hirek/2023/november/20231130-krcsnyvsr/img-8025.JPG
33 napon át

A kézműves termékekkel, karácsonyi díszekkel és házi készítésű termékekkel teli karácsonyi vásár mostantól kezdve január harmadikáig minden délután várja a látogatókat a szatmárnémeti új főtéren, nem marad el a Mikulás-műhely sem, üzemelni fog január harmadikáig az óriáskerék is, meg zenei program is lesz, de mindenről részletesebben ITT olvashatnak, korábbi cikkünkben.

Princz Csaba
 

Épül mindkét szatmárnémeti híd
Elhárultak a bürokratikus akadályok a szatmárnémeti hidak építése előtt, zajlik is a munka, egyre „nőnek” a harmadik híd pillérei. Most az a legnagyobb probléma, hogy a gyalogoshíd miért zöld.
Kezdődik a Márciuskavásár
Tíz napon át tartó márciuskavásárt szervez Szatmárnémetiben a polgármesteri hivatal, a városi kulturális központ és három partnerük. Pénteken lesz a megnyitó.
Teljében a tél végi leárazások
Egyre több bolt kezd szezon végi árleszállításba, de egyre kevesebb jelenti ezt be a városházákon, pedig kellene. A szatmárnémeti plázában szinte minden üzlet akciózik, mégis csak hét bolt „akciózásáról” tud a hivatal.