×
2021. 10 22.
Péntek
Előd
14 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Orban: Nem kötelezhetjük az embereket arra, hogy otthon is viseljenek védőmaszkot, ez ostobaság

2020.08.24 - 14:53
Megosztás:
Orban: Nem kötelezhetjük az embereket arra, hogy otthon is viseljenek védőmaszkot, ez ostobaság
A kormány nem kötelezheti az embereket arra, hogy otthon is viseljenek védőmaszkot - nyilatkozta hétfőn Ludovic Orban miniszterelnök, aki "ostobaságnak" minősítette a felvetést.

A kormányfő azt követően fejtette ki erről a véleményét, hogy Alexandru Rafila epidemiológus nemrég tett kijelentéséből kiindulva - miszerint iskolakezdés után otthon, a lakásban is hordani kellene a védőmaszkot, ha gyerek és nagyszülő egy fedél alatt tartózkodik - az újságírók megkérdezték tőle, kötelezővé válhat-e az otthoni maszkviselés.

"Nem állíthatunk fel ilyen szabályokat. A családtagok döntik el, hogy mi történik egy családban, nem mi szabjuk meg. (...) A PSD kezdte el terjeszteni, hogy a kormány kötelezővé akarja tenni az otthoni maszkviselést. Ez ostobaság!" - fogalmazott Orban.

A CNSU javasolja a védőmaszk viselésének kötelezővé tételét zárt és nyílt közterületen egyaránt
Határozatot fogadott el pénteken az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) a koronavírus-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről. Ezeket a kormánynak is jóvá kell még hagynia.
Orban: nem szavazom meg a Ciucă-kormányt, jövő héten kilépek a PNL parlamenti frakciójából
Ludovic Orban képviselő csütörtök este bejelentette, hogy nem szavazza meg a Ciucă-kormányt, és jövő héten kilép a Nemzeti Liberális Párt (PNL) parlamenti frakciójából.
Ludovic Orban beterjesztette lemondását a képviselőház elnöki tisztségéből
Ludovic Orban szerdán bejelentette, hogy beterjesztette lemondását a képviselőház elnöki tisztségéből.
Cookie