×
2022. 08 14.
Vasárnap
Marcell
31 °C
Borult idő
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.75 RON
100HUF = 1.24 RON
Belföld

Online is folyhat az oktatási és kiértékelési tevékenység az egyetemi év második félévében

2020.05.20 - 14:14
Megosztás:
Online is folyhat az oktatási és kiértékelési tevékenység az egyetemi év második félévében
Elfogadta szerdán a képviselőház a 2020/58-as sürgősségi kormányrendeletet jóváhagyó törvényt, amely többek között leszögezi, hogy a 2019-2020-as egyetemi év második szemeszterében online is folyhat az oktatási és kiértékelési tevékenység.

Az alsóház módosítások nélkül hagyta jóvá a sürgősségi rendeletet, amely a véglegesítő tanári vizsga, illetve a szakmai fokozati vizsgák menetét is szabályozza.

A tervezetet 303 képviselő támogatta, ketten tartózkodtak a voksoláskor.

A jogszabályról a szenátus szavaz döntő házként.

3 ezrelék fölött a megye fertőzöttsége
A legfrissebb tájékoztatás szerint Szatmár megyében az elmúlt 24 órában összesen 143 új koronavírusos esetet regisztráltak, ezzel pedig megyénk fertőzöttségi szintje átlépte a 3,04 ezreléket.
Csatlakozzon, adjon vért, mentsen életeket!
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Nemzetközi Vöröskereszt kezdeményezésére a világon mindenhol június 14-én, Karl Landsteiner születésnapján ünneplik a véradók világnapját. A világnaphoz kapcsolódóan mindenkit arra buzdítanak, hogy adjon vért.
Nem megoldás a tömeges alkalmazás
A munkaügyi minisztérium által nemrég közvitára bocsátott tervezet értelmében július 1-től nem alkalmazhatnak új embereket a közszférában. Az általunk megkérdezett polgármesterek egyelőre nem aggódnak a rendelet miatt, de különleges helyzetek bármikor adódhatnak.
Cookie