×
2022. 01 19.
Szerda
Sára, Márió
-3 °C
Derült
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.34 RON
100HUF = 1.39 RON
Szatmárnémeti

Önkéntes beteglátogatók találkoztak

2021.09.07 - 08:25
Megosztás:
Önkéntes beteglátogatók találkoztak
Egyházmegyénk önkéntes beteglátogatóinak találkozóját szeptember 2-án, csütörtökön tartották Szatmárnémetiben, amelynek Középpontban Szent Kalkuttai Teréz anya imája állt.

A kezdő imát követően a beteglátogatók megosztották, mit jelent számukra az Isteni Gondviselés, hogyan tapasztalják meg minden nap az Úr szerető jelenlétét az életükben, és azt, hogy Isten a tenyerén hordozza őket. Beszámoltak az elmúlt találkozó óta megélt örömökről és nehézségekről.

Az utóbbi időben a vírus okozta korlátozások miatt, nem tudtak személyesen jelen lenni a kórházakban a betegek mellett, de a szolgálatukat folytatják a betegekkel való telefonos beszélgetésekkel, és az értük végzett imával. Az ima jelentőségét, megtartó erejét személyesen is megtapasztalták, a vírus okozta betegség időszakában, ugyanakkor hálás szívvel gondolnak vissza a kegyelmekre is. Többen beszámoltak arról, hogy a betegség napjaiban megélték, hogy mit jelent kiszolgáltatottnak, erőtlennek lenni, és milyen sokat jelent az életükben a hit, az Istenre való ráhagyatkozás. Ebben a helyzetben is támogatást jelentett, hogy sokan imádkoznak értük, és telefonhívások alkalmával bátorító, bíztató szavakat kaptak.

Gáspár Annamária kórházpasztorációs referens vezetésével az önkéntesek átelmélkedték a Gondviselés éve szimbólumát, logóját, ami nagyon szépen összecseng Szent Kalkuttai Teréz anya: „Értékes vagy a szememben” című imájával.

Isten örök szeretetével gyöngéden átöleli a teremtett világot. „Isten tenyerén” hordozza a saját képére és hasonlatosságára teremtett embert, aki életével, munkájával, imádságával ad hálát Istennek a teremtett világ szépségéért, gazdagságáért. „És mindannyian fontosak vagyunk neki: az a haldokló az utcán – számára értékes valaki, az a milliomos – szintén fontos neki, az a bűnös – szintúgy értékes az Ő szemében. Mert szeret minket.” (részlet Teréz anya imájából). Ennek a szeretetnek a legnagyobb ajándéka az ember számára az örök élet, hiszen Isten nemcsak megteremtette, élteti, megtartja, hanem az örök élettel szeretné megajándékozni őt.

Gáspár Annamária átadta az önkéntes beteglátogatóknak az Árpád-házi Szent Erzsébet Nőszövetség tagjai által készített és a betegek számára felajánlott rózsafüzéreket, amelyeket a beteglátogatók eljuttatnak majd a kórházakba lévőknek.

Az Egyházmegyei Kórházpasztorációs Iroda önkéntes beteglátogatói, találkozásaik alkalmával rendszeresen imádkoznak a betegekért, hozzátartozóikért, orvosokért, ápolókért. Most is így zárták találkozójukat, és reménnyel tekintenek előre, hogy közeleg az idő, amikor személyes jelenléttel is megerősíthetik a betegeket abban, hogy Isten a nehéz helyzetben is örök szeretettel szereti őket.
Szatmárnémetiben, a kórházakban kifüggesztett – a 0743 097 701-es telefonszámon rendszeresen hívhatják Gáspár Annamária kórházpasztorációs referenst azok a betegek és hozzátartozóik, akik szeretnék, ha az atyák meglátogatnák a betegeket, és a szentségekkel ellátnák őket.

Közösségre szabott engedélyeztetés Szatmárnémetiben
Új szabályok érvényesek ettől az évtől a szatmárnémeti kereskedelmi engedélyeztetést illetően, más papírokra is szükség van, mint korábban. Az országos szabályozás új, ehhez igazodik a városi.
Szatmárban is turnéztak
Tegnap Szatmár megye városait járta végig George Simion társelnök vezetésével a Románok Egyesülésért Szövetség (AUR) karavánja, hogy aláírásgyűjtésükkel „lépésről lépésre menesszék” tisztségéből Klaus Iohannis államfőt.
Összefogással nagy dolgok valósulnak meg
A Segíts te is/Ajută şi tu Egyesület mozgalmas évet tudhat maga mögött, amikor is a nehézségek ellenére a támogatói segítségével sikerült megvalósítania terveit. Az egyesület vezetősége 2022-ben is számít a szatmári közösségre céljai megvalósításában.
Cookie