×
2021. 10 21.
Csütörtök
Orsolya
20 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.25 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Önkéntes beteglátogatók találkoztak

2021.09.07 - 08:25
Megosztás:
Önkéntes beteglátogatók találkoztak
Egyházmegyénk önkéntes beteglátogatóinak találkozóját szeptember 2-án, csütörtökön tartották Szatmárnémetiben, amelynek Középpontban Szent Kalkuttai Teréz anya imája állt.

A kezdő imát követően a beteglátogatók megosztották, mit jelent számukra az Isteni Gondviselés, hogyan tapasztalják meg minden nap az Úr szerető jelenlétét az életükben, és azt, hogy Isten a tenyerén hordozza őket. Beszámoltak az elmúlt találkozó óta megélt örömökről és nehézségekről.

Az utóbbi időben a vírus okozta korlátozások miatt, nem tudtak személyesen jelen lenni a kórházakban a betegek mellett, de a szolgálatukat folytatják a betegekkel való telefonos beszélgetésekkel, és az értük végzett imával. Az ima jelentőségét, megtartó erejét személyesen is megtapasztalták, a vírus okozta betegség időszakában, ugyanakkor hálás szívvel gondolnak vissza a kegyelmekre is. Többen beszámoltak arról, hogy a betegség napjaiban megélték, hogy mit jelent kiszolgáltatottnak, erőtlennek lenni, és milyen sokat jelent az életükben a hit, az Istenre való ráhagyatkozás. Ebben a helyzetben is támogatást jelentett, hogy sokan imádkoznak értük, és telefonhívások alkalmával bátorító, bíztató szavakat kaptak.

Gáspár Annamária kórházpasztorációs referens vezetésével az önkéntesek átelmélkedték a Gondviselés éve szimbólumát, logóját, ami nagyon szépen összecseng Szent Kalkuttai Teréz anya: „Értékes vagy a szememben” című imájával.

Isten örök szeretetével gyöngéden átöleli a teremtett világot. „Isten tenyerén” hordozza a saját képére és hasonlatosságára teremtett embert, aki életével, munkájával, imádságával ad hálát Istennek a teremtett világ szépségéért, gazdagságáért. „És mindannyian fontosak vagyunk neki: az a haldokló az utcán – számára értékes valaki, az a milliomos – szintén fontos neki, az a bűnös – szintúgy értékes az Ő szemében. Mert szeret minket.” (részlet Teréz anya imájából). Ennek a szeretetnek a legnagyobb ajándéka az ember számára az örök élet, hiszen Isten nemcsak megteremtette, élteti, megtartja, hanem az örök élettel szeretné megajándékozni őt.

Gáspár Annamária átadta az önkéntes beteglátogatóknak az Árpád-házi Szent Erzsébet Nőszövetség tagjai által készített és a betegek számára felajánlott rózsafüzéreket, amelyeket a beteglátogatók eljuttatnak majd a kórházakba lévőknek.

Az Egyházmegyei Kórházpasztorációs Iroda önkéntes beteglátogatói, találkozásaik alkalmával rendszeresen imádkoznak a betegekért, hozzátartozóikért, orvosokért, ápolókért. Most is így zárták találkozójukat, és reménnyel tekintenek előre, hogy közeleg az idő, amikor személyes jelenléttel is megerősíthetik a betegeket abban, hogy Isten a nehéz helyzetben is örök szeretettel szereti őket.
Szatmárnémetiben, a kórházakban kifüggesztett – a 0743 097 701-es telefonszámon rendszeresen hívhatják Gáspár Annamária kórházpasztorációs referenst azok a betegek és hozzátartozóik, akik szeretnék, ha az atyák meglátogatnák a betegeket, és a szentségekkel ellátnák őket.

A körgyűrű építői és pojácái
Vannak, akik a népszerűvé válás igénye nélkül dolgoztak azon, hogy elkezdődjön és haladjon a körgyűrű építése, és vannak, akik meglovagolják a beruházás keltette hullámot, bármiféle erény nélkül.
Beültetik a főteret
A kővel való burkolói és építőmunka a végéhez ért a szatmárnémeti új főtéren, már a Coposu sétányon tartanak a munkások, utánuk a kertészek következnek, akik ezekben a napokban beültetik a már előkészített ágyásokat, magaságyásokat.
Járdajavítások napirenden a megyeközpontban
Elkezdődtek a járdafelújítási munkálatok a szatmárnémeti 15-ös lakótelepi Arinului utcában, a játszótér környékén, valamint a 16-os lakótelepen lévő Brânduşa utcában, a park mellett.
Cookie