×
2022. 01 20.
Csütörtök
Fábián, Sebestyén
1 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.39 RON
Szatmárnémeti

Nem lesz baj a szeméttel

2020.05.04 - 10:10
Megosztás:
Nem lesz baj a szeméttel
Zavartalan köztisztasági szolgáltatásokról beszélt a városmenedzser a tanácsülésen. Pedig sok baja van az új szerződéssel a városvezetésnek, per van az ügy miatt, fellebbviteli tárgyalás lesz.

Nem ért véget a szatmárnémeti köztisztasági és szemétszállítási közbeszerzés, a városvezetés még mindig nem tudott új szerződést aláírni, mert folyamatban van a bírósági eljárás: a város fellebbezett a Szatmárnémetiben meghozott április hatodikai, félig-meddig elmarasztaló elsőfokú döntés ellen. A városházán arra számítanak, hogy a nagyváradi fellebbviteli bíróság ezen a héten tűzi ki az első ítélőtáblai tárgyalás időpontját. Szatmárnémetiben semmissé nyilvánították a közbeszerzés eredményét, amelyik az Ave Bihort hozta ki nyertesnek a Florisallal szemben, és az a döntés született, hogy a városi elbíráló bizottságnak újra kell kezdenie az értékelési folyamatot. Ez ellen fellebbezett a város.

Hogy mi lesz így a szemétszállítással a megyeszékhelyen, azt Ciprian Crăciun (PSD), a szatmárnémeti városi tanács szociáldemokrata frakciójának vezetője hozta szóba a legutóbbi tanácsülésen. Maskulik Csaba városmenedzser válasza szerint sem a szemétszállítással, sem semmilyen más köztisztasági feladat ellátásával nem lesz gond a városban, jó előre gondoskodtak arról, hogy ne legyen fennakadás akkor sem, ha késik az új szerződés aláírása. Maskulik szerint a tanács által tavaly év végén elfogadott szabály szerint a Florisal fogja ideiglenes megbízás alapján ellátni ezeket a fajta feladatokat mindaddig, amíg meg nem kötik az új szerződést vagy ezzel a céggel, vagy a versenyben lévő másikkal, az Ave Bihorral, és az érvénybe nem lép. A tanácsi döntés szerint a szerződés érvénybelépését követően is, akár hat hónapig is folytathatja a megbízását a Florisal, ha a nyertesnek szüksége van időre, hogy meg tudjon felelni a feltételeknek, például hogy beüzemelje a gépeket vagy kialakítsa a logisztikát. Sürgősségi eljárásban tárgyalják a szatmárnémeti köztisztaság ügyét Nagyváradon, tette hozzá Maskulik, de nem lesz fennakadás a szemétszállításban, bármennyit is húzódik az ügy.

 

Nem ártalmas se a mamára, se a babára
A Román Szülészek és Nőgyógyászok Társasága (SOGR) a nemzetközi tudományos tényekre alapozva már az oltási kampány eleje óta javasolja a kismamáknak a COVID-19 elleni oltást, most az Európai Gyógyszerügynökség megerősítette: biztonsággal alkalmazható.
Arafat: ha nagyon nagy lesz a fertőzöttek száma, komolyabb nyomás nehezedhet a kórházakra
A SARS-CoV-2-fertőzések száma egyre nagyobb, és az esetszám növekedésének felgyorsulásával komolyabb nyomás nehezedhet majd az egészségügyi rendszerre — jelentette ki csütörtökön Raed Arafat, a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője.
Emésztőszervi panaszok is jelezhetik
A napokban jelentősen megnőtt a gyermekek körében a COVID-19-betegek száma, az esetek súlyossága miatt egyelőre nem kell aggódni.
Cookie