×
2021. 09 29.
Szerda
Mihály
15 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.24 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Nem állt le a munka a vakációban

2021.06.29 - 12:19
Megosztás:
Nem állt le a munka a vakációban
A kánikula sem állhat a tanulni vágyó gyermekek útjába, az oktató jellegű foglalkozások továbbra is jó ütemben haladnak a szatmárnémeti Stea Egyesületnél, amelyeken a kedvezményezettek örömmel vesznek részt.

A foglalkozások során az egyesület munkatársai rengeteg időt szentelnek az ismétlésre, hiszen fontos, hogy az eddig tanultak kellőképpen rögzüljenek. A gyermekek a programok vezetői és az interaktív feladatlapok segítségével napi rendszerességgel ismétlik át a matematikai alapműveleteket, az írást, olvasást is gyakorolják, de a szórakozásra is marad idő: a sakkozás az egyik legkedveltebb programnak számít. Nem csoda, hiszen a gyermekek előszeretettel néznek farkasszemet egymással egy-egy barátságos mérkőzés ideje alatt, próbálnak túljárni ellenfelük eszén, kialakítva a megfelelő stratégiát. Most sem hanyagolják el a kerti foglalkozásokat, amint az időjárás is engedi, a foglalkozások a Stea-kertbe költöznek, amely immár oregánóval, mentával és bazsalikommal is gazdagodott, hála az ügyes kezű gyermekeknek. A kert tehát folyamatosan szépül, a felhozatal pedig egyre csak bővül. 
Az egyesület által kínált programok a nyári időszakban is elengedhetetlenek, hiszen a gyermekeknek szükségük van a folyamatos motivációra, a sikerélményekre és nem utolsósorban a minőségi oktatásra. Amennyiben részesülnek mindezekben, életük gyökeresen megváltozhat.

Kallós András

 

Ismerjétek meg mihamarabb a tanítás örömét! — hangzott a köszöntés
Tegnap rendkívüli tanévnyitó ünnepséget tartottak a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Kara szatmárnémeti kihelyezett tagozatának székhelyén, évfolyamonként tartva meg az évnyitókat a tagozatvezető és az oktatók jelenlétében.
Szatmárnak is jut a PNRR-ből
Szatmárnak is „jut” az Országos Helyreállítási Terv forrásaiból: a fontos vasútvonalak megújulása, az egészségügy és oktatás fejlesztése mellett különleges múzeumot is létrehoznak.
Holtan találták a fertőzött–gyanús férfit
Vasárnap délben, 13 óra körül riasztották a 112–es egységes segélyhívót a Cloşca sugárút egyik tömbházának lakói, miután 58 éves szomszédukkal nem tudtak kapcsolatba lépni, sem a telefonhívásokra, sem a csengetésekre nem válaszolt.
Cookie