×
2022. 05 21.
Szombat
Konstantin
21 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.67 RON
100HUF = 1.29 RON
Szatmárnémeti

Négy bölcsi nyit Szatmárnémetiben

2020.06.19 - 08:14
Megosztás:
Négy bölcsi nyit Szatmárnémetiben
A legutóbbi vészhelyzeti szabályok lehetővé teszik az állami bölcsődék megnyitását is, négy kisdedóvót nyit meg július elsejétől az ezeket koordináló Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság (DAS).

Nyitni fog a Tisa sétány 8. szám alatti Ţara Minunilor bölcsőde, a Lucian Blaga út 121. szám alatti Degeţica bölcsőde, a Lucian Blaga 19/a szám alatti Harap Alb és a Batizi úti Mica Sirenă bölcsőde.

Az ilyen helyeken és jelen helyzetben megszokott higiéniai intézkedések mellett szabály, hogy egy-egy bölcsődei nagycsoportban legtöbb kilenc, kiscsoportban pedig legtöbb hét gyerek lehet jelen. Az igény a bölcsődei foglalkozások iránt teljes létszám megléte és az összes bölcsőde nyitva tartása esetén is nagy, nem elég a helyek száma akkor sem, amikor teljes létszámú csoportok vannak. A DAS úgy próbál meg igazságot tenni azok között, akik bölcsődébe vinnék a csemetéjüket, hogy azokat részesíti előnyben, akiknek dolgozni kell menniük, és a családban nincs más hozzátartozó, akire rábízhatnák a gyereket.

A város többi bölcsődéje, a Punguţa cu doi bani, a Dumbrava minunată és az Albă ca Zăpada várhatóan július 15-én fog nyitni, de hogy mekkora létszámú csoportokkal, az még kérdéses.

Lakóközösség a Horea 6-ban
Folytatja a szatmárnémeti városvezetés a Horea utca 6. szám alatt régen elhíresült, mára csendesebb hellyé vált ingatlan helyzetének és állapotának a rendezését. Lakóközösség, majd felújítás.
Ismét együtt ünnepelhettünk
Két év kényszerszünet után kellemes időben ünnepelhette Szatmár magyarsága március 15-ét — százak vonultak fel a megyeszékhely központjában a szatmári huszárokat követve, a Petőfi-szoborig.
Vetésen és Erdődön is új bölcsőde épül
142 bölcsőde — 52 városon és 90 községekben — megépítését hagyta jóvá csütörtökön a szaktárca, a múlt évben jóváhagyott, municípiumokban építendő 138 bölcsődével együtt összesen 280 új bölcsőde épülhet — tudatta Cseke Attila fejlesztési miniszter.
Cookie