×
2022. 01 20.
Csütörtök
Fábián, Sebestyén
1 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.39 RON
Szatmárnémeti

Multivalens épület a strandnál

2020.07.22 - 08:21
Megosztás:
Multivalens épület a strandnál
Szállodát, lakóépületet és egészségügyi intézményt is terveznek a Henri Coandă utcában, a beruházás második közmeghallgatása lezárult.

Vegyes felhasználású épületet terveznek építeni Szatmárnémetiben, a Henri Coandă utca 11. szám alatt, a Ştrandului utcai kereszteződés közelében; tegnapig várták a beruházással kapcsolatos észrevételeket. Egyetlen észrevételt kapott a polgármesteri hivatal az ügyben, de hogy ebben mi áll, és mi a város, illetve a tervező reakciója a beadványra, legkésőbb augusztus ötödikén lesz nyilvános, akkor majd mi is megírjuk. Tegnap egy második közmeghallgatási fázis ért véget; az elsőt márciusban tartották, s akkor sem észrevétel nem érkezett a városházára, és senki nem is vett részt az akkor még megtartott közmeghallgatáson.

Föld alatti parkolók

A tervek szerint az épületben egészségügyi szolgáltatások számára is lesznek helyiségek, egy része turisztikai célokat szolgál majd, apartmanhotelnek is szánja majd a tulajdonos, illetve lakások is lesznek majd ebben. A tervezőnek kétezer négyzetméteren kell gazdálkodnia, a jelenlegi tervek szerint a telek negyven százaléka lenne beépítve, harmincöt százalékát fedné zöldövezet, és huszonöt százalékát foglalnák el a parkolók, a behajtók és a járdák. A jobb helykihasználás érdekében hatvan autó számára föld alatti parkoló van tervezve az épület alá, a lakóknak, a vendégeknek vagy az ellátásra érkezőknek nem kell majd az utcán parkolniuk.

Jól kihasználható

Annak, hogy a beruházásba belefogtak, az előteremtett anyagiakon kívül két oka lehet. Az egyik a közelben működő régi strand, amelyik egészségügyi szolgáltatásokat is nyújtani fog a későbbiekben, ezt egészíthetik ki a beruházás tervezett szolgáltatásai. Ilyen szempontból nem elhanyagolható a szomszédos telken lévő fitneszterem megléte és üzemeltetése sem. Egy másik ok a harmadik Szamos-híd épülése lehet, a közúti létesítmény által meg fog nőni a forgalom a Henri Coandă és a Ştrandului utcában egyaránt, így az épületegyüttes szállodai szárnya nagyobb létjogosultságot kaphat.

Princz Csaba

 

Átlagosan 74 évet él egy szatmári
Fél évvel, 74,3 évre nőtt a szatmáriak születéskor várható átlagos élettartama: a férfiak esetében ez 70,54, a nők körében pedig 78,13 év volt, ami az egyik legalacsonyabb az egész országban.
Közösségre szabott engedélyeztetés Szatmárnémetiben
Új szabályok érvényesek ettől az évtől a szatmárnémeti kereskedelmi engedélyeztetést illetően, más papírokra is szükség van, mint korábban. Az országos szabályozás új, ehhez igazodik a városi.
Szatmárban is turnéztak
Tegnap Szatmár megye városait járta végig George Simion társelnök vezetésével a Románok Egyesülésért Szövetség (AUR) karavánja, hogy aláírásgyűjtésükkel „lépésről lépésre menesszék” tisztségéből Klaus Iohannis államfőt.
Cookie