×
2022. 08 14.
Vasárnap
Marcell
31 °C
Borult idő
1EUR = 4.89 RON
1USD = 4.75 RON
100HUF = 1.24 RON
Szatmárnémeti

Modern buszpályaudvar

2021.07.21 - 20:20
Megosztás:
Modern buszpályaudvar
Fotó: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal
Átvette a városvezetés a szatmárnémeti Batizi úton épülő autóbusz-terminál munkálatait. A következő lépésben a terminált egy közlekedésmenedzsment-rendszerrel fogják felszerelni, amelynek a közbeszerzési eljárása jelenleg is zajlik.

Szatmárnémetinek egy olyan modern buszpályaudvara lesz, amely kényelmes körülményekkel várja a helyi közszállítást igénybe vevőket vagy azokat, akik átutazóban megállnak a városban.

„Szatmárnémeti új autóbusz-pályaudvara európai uniós támogatással készül, és minden szempontból megfelel napjaink elvárásainak. A projekt összértéke 33 millió lej, és ennek része azon 11 hibrid autóbusznak a megvásárlása is, amelyek már közlekednek Szatmárnémeti utcáin. A projekt része még egy modern, digitális utastájékoztatási rendszer munkába állítása is. Az autóbusz-terminál építése 6 millió lejbe került, s ennek építésével elsősorban a Szatmárnémetibe ingázók helyzetén szeretnénk javítani” — mondta Kereskényi Gábor polgármester.

Az utasterminál megépítése, a közlekedésmenedzsment-rendszer munkába állítása és a hibrid hajtású autóbuszok megvásárlása a 2014–2020-as Regionális Operatív Program támogatásával valósul meg, a városi környezet tartós fejlesztéséről szóló 4-es számú prioritási tengelyen. SZFÚ

 

Nem! a lovagoknak Szatmárnémetiben
Ma kezdődik Erdődön a Mediev Art Fest középkori hangulatú fesztivál. Szatmárnémetibe is becsempészték volna az eseményt egy régi központi felvonulással, de nem kaptak rá engedélyt a városházáról.
Zsadány: Maradnak a betontömbök az átkelőnél
Végleg dugába dőlni látszik az „egy óra alatt kivitelezhető megoldás.” Jelen állás szerint soha nem lesznek elvíve a betontömbök a szatmárzsadányi vasúti átkelőtől. Nincs törvényes lehetőség.
Tüntetés volt szombaton a körgyűrűnél
A tranzit suhan a körgyűrűn, de a lokális forgalom továbbra is akadályozva van miatta: betontömbökkel zárták el pénteken a zsadányi vasútátkelőt. Kétszáz ember tüntetett szombat délután emiatt a helyszínen.
Cookie