×
2021. 07 30.
Péntek
Judit, Xénia
24 °C
Derült
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.14 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

Modern buszpályaudvar

2021.07.21 - 20:20
Megosztás:
Modern buszpályaudvar
Fotó: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal
Átvette a városvezetés a szatmárnémeti Batizi úton épülő autóbusz-terminál munkálatait. A következő lépésben a terminált egy közlekedésmenedzsment-rendszerrel fogják felszerelni, amelynek a közbeszerzési eljárása jelenleg is zajlik.

Szatmárnémetinek egy olyan modern buszpályaudvara lesz, amely kényelmes körülményekkel várja a helyi közszállítást igénybe vevőket vagy azokat, akik átutazóban megállnak a városban.

„Szatmárnémeti új autóbusz-pályaudvara európai uniós támogatással készül, és minden szempontból megfelel napjaink elvárásainak. A projekt összértéke 33 millió lej, és ennek része azon 11 hibrid autóbusznak a megvásárlása is, amelyek már közlekednek Szatmárnémeti utcáin. A projekt része még egy modern, digitális utastájékoztatási rendszer munkába állítása is. Az autóbusz-terminál építése 6 millió lejbe került, s ennek építésével elsősorban a Szatmárnémetibe ingázók helyzetén szeretnénk javítani” — mondta Kereskényi Gábor polgármester.

Az utasterminál megépítése, a közlekedésmenedzsment-rendszer munkába állítása és a hibrid hajtású autóbuszok megvásárlása a 2014–2020-as Regionális Operatív Program támogatásával valósul meg, a városi környezet tartós fejlesztéséről szóló 4-es számú prioritási tengelyen. SZFÚ

 

Garanciális javítások az utcákban
Odafigyel a szatmárnémeti városi technikai vezetés, hogy be vannak-e tartva a garanciális feltételei az aszfaltozási közmunkáknak.
A városháza az online térben
Olvasói kérésnek téve eleget részletezzük kicsit, hogyan működnek a szatmárnémeti városháza online szolgáltatásai. Ha valaki nehezen boldogul a weboldalon, segítséget is kérhet telefonon.
A Young City Weekend fesztiválhangulatot teremtett
Több mint egy év korlátozásokkal teli időszak után rendezték meg az első olyan eseményt, amelyen a fiataloknak lehetőségük nyílt megtapasztalni az electro&dance fesztiválok élményét, mindezt nem máshol, mint itthon, Szatmárnémetiben.
Cookie