×
2021. 06 15.
Kedd
Jolán, Vid
12 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.06 RON
100HUF = 1.41 RON
Szatmárnémeti

Mezőgazdasági összeírás

2021.06.10 - 16:30
Megosztás:
Mezőgazdasági összeírás
Fotó: agrarszektor.hu
Május 10-én kezdődött, és július 31-ig tart a mezőgazdasági adatok összeírása, ebből a szatmári megyeszékhely sem maradhat ki, így Szatmárnémetiben is sor kerül a mezőgazdasági összeírásra, tájékoztatott a városháza.

Ennek során a számlálóbiztosok minden mezőgazdasági célú területet és minden haszonállatot nyilvántartásba vesznek. Az összeírás a következő időszak agrárstratégiájának és mezőgazdasági programjainak minél hatékonyabb kialakításához szükséges. A házról házra járó biztosok a Szatmár Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság által kibocsájtott kártyával igazolják magukat, pénzt senkitől semmilyen okból nem kérnek.

P.Cs.

„A mozgást be kell építeni a mindennapokba”
A falai még nem állnak, csak az elkövetkezőkben húzhatják fel a szatmárnémeti Partiumi Labdarúgó Akadémia székhelyét, de a háttérmunkálatok már javában zajlanak. A magyar kormány által támogatott projekt előrehaladott szakaszban van, zajlanak az előkészületek.
APIA: Több mint 800 ezer agrártámogatási kérelmet nyújtottak be a romániai gazdák
Lejárt június 11-én a területalapú egységes kérelmek benyújtásának határideje, beleértve azt az időszakot is, amely alatt késedelmi szankció felszámolásával fogadták az igényléseket.
Körvonalazódik az idei PMN
Naponta találkozunk a jól ismert, neves fesztiválokat hol lemondó, majd megtartásukat mégis bejelentő hírekkel, közleményekkel — még mindig járványhelyzet van, s bár a beoltottsági szint, illetve a szabályok enyhítése nagyobb mozgásteret ad a fesztiválszervezőknek, a helyzet se nem egyszerű, se nem túl rózsás.
Cookie