×
2024. 02 27.
Kedd
Edina
10 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.58 RON
100HUF = 1.28 RON
Vidék

Megalakult a lázári ifi-szervezet

2024.02.11 - 11:40
Megosztás:
Megalakult a lázári ifi-szervezet
Következő szombaton dől el, ki vezeti a frissen alakult ifjúsági szervezetet Lázáriban. (A szerző felvételei)
Bejelentkezett a lázári közéletbe a községbeli ifjúság. Kifejezett vágyuk, hogy szervezetten tegyenek a közösségért szombaton konkretizálódott: megalakult a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés lázári szervezete.

Béres Antal lázári községi RMDSZ elnökl vezetésével szombat délutáni első gyűlésén megalakult az RMDSZ ifjúsági szervezetének, a Magyar Ifjúsági Kezdeményezésnek a lázári fiókszervezete. A résztvevő fiatalok egyhangú döntés értelmében február tizenhetedikén fogják megválasztani a szervezet vezetőjét és elnökségét, az alapján, hogy addig milyen programmal állnak elő az elnök-aspiránsok.

hirek/2024/februar/megalakult-a-lazari-ifi-szervezet-11.jpg
Béres Antal

Béres Antal biztatta a fiatalokat az aktív közéleti szerepvállalásra és a Szövetség támogatásáról biztosította az utánpótlást. „A MIK és az RMDSZ neve ezentúl egyet jelent Lázáriban is, és bárki aki olyan közösségépítő csapatmunkát szeretne végezni, mint amilyet most végeznek a „nagyok”, az tárt karokkal van fogadva. — hangsúlyozta.

hirek/2024/februar/megalakult-a-lazari-ifi-szervezet-2.JPG
Muresán István

A találkozón ott volt Muresán István a MIK szatmárnémeti szervezetének elnöke, aki a lázári MIK létjogosultságára mutatott rá: szükség van az utánpótlásra, a friss erőre, a korszerű meglátásra, a lendületre a folytonosság megtartása érdekében. Nagyon jól szervezett, tenni képes gépezetbe kapcsolódik be a lázári szervezet, hangsúlyozta, ebben a környezetben nincs lehetetlen csak tehetetlen.

Barabás Erika, az RMDSZ nagypeleskei szervezetének az elnöke biztosította a közösségépítő karrierjüket kezdő fiatalokat, hogy egy nagyon erős csapatba hoznak új szemléletet, egy olyan csapatba, amelyik meghálálja a munkát.

Princz Csaba
 

Lázáriban konfirmáltak találkozója
Hitükben megerősítettek számára szervez találkozót május 12-ére Lázáriba a község református egyházközség. A szervezők kérik jóelőre jelezni a részvételi szándékot.
Hetek kérdése a lázári sportterem
A sokmilliós lázári sportberuházás az egyik olyan építkezés Szatmár megyében, amely majdnem „odalett” a kormány megszorító intézkedései miatt, politikai összefogás kellett az átmentéséhez.
Máriás Patrik lett a lázári MIK elnöke
Egy héttel a lázári Magyar Ifjúsági Kezdeményezés (MIK) megalakulása után vezetőséget és elnökséget választott magának szombaton a községi fiatalság.