×
2021. 10 18.
Hétfő
Lukács
14 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Belföld

Marcel Vela: Több mint 8 millió maszkot és 3 millió pár kesztyűt vettünk a választásokra

2020.12.03 - 17:09
Megosztás:
Marcel Vela: Több mint 8 millió maszkot és 3 millió pár kesztyűt vettünk a választásokra
Annak érdekében, hogy az egészségügyi óvintézkedéseket be lehessen tartani a voksolási folyamat során, a belügyminisztérium több mint 8.200.000 egészségügyi védőmaszkot, 3.300.000-nél több egyhasználatú kesztyűt és 50.000 liter kézfertőtlenítőt osztott szét a prefektusi hivataloknak a december 6-án esedékes parlamenti választásokra - jelentette be csütörtökön Marcel Vela tárcavezető.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a választások előkészületeivel napirenden vannak a hatóságok, és nem merültek fel olyan akadályok, amelyek gátolnák a szervezést.

A szavazókörzetek elnökei időben meg fogják kapni a prefektusi hivataloktól a voksoláshoz szükséges anyagokat - mondta el Vela a belügyminisztériumban adott sajtónyilatkozatában.

A tárcavezető arról is beszámolt, hogy a belügyminisztériumi struktúrák biztosítani fogják a 18.802 szavazókörzet védelmét, a választások napján pedig több mint 40.000 belügyi alkalmazott lesz szolgálatban.

A belügyi struktúrák a választási kampány folyamán is biztosították a közrendet, és ez a biztonságos légkör a parlamenti választások alatt végig fennmarad - ígérte Vela.
AGERPRES

A széles körű maszkviselés másokat is maszkviselésre ösztönöz
A széles körű maszkviselés másokat is maszkviselésre ösztönöz - állapította meg a Yale Egyetem kutatóinak tanulmánya.
Iohannis szerint addig van szükség a védőmaszk folyamatos használatára, amíg kellő szintre nő az átoltottság
Klaus Iohannis csütörtökön kifejtette, szerinte addig van szükség a védőmaszk állandó használatára, amíg a lakosság átoltottsága nem teszi lehetővé a koronavírus terjedésének megfékezését.
Ismét kötelezővé válik a védőmaszk használata szabadtéren is a 6 ezrelékes incidenciát meghaladó településeken
Ismét kötelezővé válik a védőmaszk viselése szabadtéren is minden olyan településen, ahol az ezer lakosra eső koronavírusos betegek száma az utóbbi 14 napra számítva meghaladja a 6-ot. Az intézkedés újbóli bevezetését az egészségügyi, illetve a belügyminiszter közös rendelete írja elő.
Cookie