×
2022. 01 20.
Csütörtök
Fábián, Sebestyén
1 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.39 RON
Szatmárnémeti

Majd' 9000 csomag cigarettával bukott le

2020.07.27 - 19:02
Megosztás:
Majd' 9000 csomag cigarettával bukott le
Cigarettacsempészekre és illegális kereskedőkre „vadásztak” vasárnap a határrendészek Szatmárnémetiben, s messze nem sikertelenül: a megyeközpont egyik utcájában vették észre azt a Dacia Logan MCV-t, amellyel kapcsolatosan felmerült a gyanú, hogy csempészett cigarettával van tele.

Amikor a sofőr kinyitotta a kocsi ajtaját, a határrendészek felszólították, hogy igazolja magát, és nyissa ki az autó rakterét, amire nemigen volt hajlandó, ezért a határrendészek élve a törvény biztosította lehetőségekkel kinyitották az ajtókat — gyorsan kiderült, hogy nem csalt a szimatuk, a raktérben ugyanis (a szokásos sötétzöld fóliával burkolt, nagy méretű dobozokban) összesen 8996 csomag, duty free üzletekből származó cigarettát találtak. A hatóság a 105 253 lej értékű dohányterméket elkobozta, a 7500 lej értékű járműt a nyomozás idejére lefoglalta, a 37 éves, szatmárnémeti illetőségű férfi ellen pedig csempészés vádjával indított eljárást.

Átlagosan 74 évet él egy szatmári
Fél évvel, 74,3 évre nőtt a szatmáriak születéskor várható átlagos élettartama: a férfiak esetében ez 70,54, a nők körében pedig 78,13 év volt, ami az egyik legalacsonyabb az egész országban.
Közösségre szabott engedélyeztetés Szatmárnémetiben
Új szabályok érvényesek ettől az évtől a szatmárnémeti kereskedelmi engedélyeztetést illetően, más papírokra is szükség van, mint korábban. Az országos szabályozás új, ehhez igazodik a városi.
Szatmárban is turnéztak
Tegnap Szatmár megye városait járta végig George Simion társelnök vezetésével a Románok Egyesülésért Szövetség (AUR) karavánja, hogy aláírásgyűjtésükkel „lépésről lépésre menesszék” tisztségéből Klaus Iohannis államfőt.
Cookie