×
2022. 09 28.
Szerda
Vencel
15 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.94 RON
1USD = 5.14 RON
100HUF = 1.21 RON
Szatmárnémeti

Korán kezdett leárazások

2021.07.19 - 13:40
Megosztás:
Korán kezdett leárazások
Padlón van a ruházati cikkek iránti kereslet Szatmárnémetiben, de padlón van az emberek vásárlóereje is. Egy hónappal korábban elkezdték leárazni a ruhákat és lábbeliket a kereskedések.

Hivatalosan és a korábban bevett szokások szerint is augusztus közepétől, de esetleg legkorábban augusztus elejétől kezdik a szezonális kollekció kiárusítását az egynyári divatot forgalmazó szatmárnémeti kereskedések, de most annyira nem megy senkinek, hogy aktuálisak lettek a leárazások. A gyorsan cserélődő modelleket áruló cégeknél bevett dolog, hogy röviddel az adott évszak véget érte előtt olcsóbban adják oda a kifutó modelleket, de idén azok a kereskedések is „nyár végi” akcióba kezdtek most, a nyár közepén, amelyek a korábbi években nem voltak rászorulva arra, hogy engedményeket tegyenek annak érdekében, hogy túladjanak nyári készleteiken.
Az előrehozott kedvezményszezon okai a tavaly évi járványügyi megszorítások miatt megváltozott családi költségvetések és emberi szokások, ennek a következménye egy olyan jelenség, ami röviden összefoglalva ennyit tesz: senki nem vásárol semmit.

Alig van vevő

Azt mondják a kiskereskedések, hogy egyszerűen nem jár ember az utcán, nincs aki a boltba betérjen, és ez érvényes volt abban az időszakban is, amikor még nem tombolt a kánikula. Nagyon megsínylik a forgalom-visszaesést a korzón vagy a házak, tömbházak között lévő, utcára nyíló üzletek, de hasonlóra panaszkodnak a plázákban lévő boltok is. A bevásárlóközpontokban, szupermarketek galériájában lévő boltosok észrevétele szerint esetleg a délutáni órákban tapasztalnak némi gyér forgalmat, és ez érvényes a hétvége napjaira is, nem csak a hétköznapokra. Az emberek ebben az időszakban csak a legszükségesebbekre költenek, és sokan annyira hozzászoktak az otthon üléshez, hogy tényleg csak akkor mozdulnak ki, ha nagyon muszáj, és akkor sem tesznek nagy kitérőket, sétákat a városban, szigorúan a cél és az otthon között mozognak. Tovább nehezíti a régi és az új központban lévő boltosok üzletvitelét, hogy gyakorlatilag nincs gyalogos forgalom, mert mindenki autóval jár, és nem talál parkolóhelyet, illetve az új központi munkavégzés miatt ezt a terét a városnak sokan inkább elkerülik.

Olcsóbb, drágább

A kényszerleárazások egyébként kényszerengedményeket is hoztak, a korábban megszokott 20–40 százalékos kedvezmények mellett most 60–70 százalékosakat is kínálnak, igaz, nem minden bolt és pláne nem minden árucikkre. A kereskedői fifikát nem tette tönkre a Covid, érdemes figyelni, milyen árú holmit vesz le valaki a polcról vagy akaszt le a vállfáról, akkor is, ha az árucsoportnál ott ágál a nagy kedvezményről szóló reklám. Előfordul, hogy teljes árú ruhanemű kerül kedvezményes társai közé — véletlenül vagy szándékosan, valamelyik figyelmetlen vevő által, vagy valamelyik árurendező nem figyelt —, de az is lehet, hogy az a helyzet, hogy csak bizonyos színű modellre jár a nagyobb kedvezmény, a többitől eltérő ruhaneműt már magasabb áron kínálja a kereskedés.


Princz Csaba

 

Electrica: nincs saját pénztár, nem tudni miért.
Júliusban nyitott új pénztárat Szatmárnémetiben az Electrica, de sajnos személyesen itt sem lehet villanyszámlát befizetni. Megkérdeztük, hogy miért nem, de két hónapja sincs konkrét válasz erre az egyszerű kérdésre.
Pestig hallatszik a Kossuth kerti varjúkárogás
A szatmárnémeti varjúproblémára figyelt fel a budapesti, Szugló utcai szerkesztőségű Blikk bulvárlap. Képet tett közzé az Instagramon egy fotós, ezt szúrta ki a magyarországi lap újságírója és írt cikket pár nappal ezelőtt.
Csütörtöktől már működnek a töltőállomások
Elég sok idő eltelt a kiszerelésük, meg a betápolásuk óta, de ez a nap is eljött: szeptember 15-től üzemelnek a szatmárnémeti, köztéri e-autó-töltő berendezések.
Cookie