×
2021. 07 30.
Péntek
Judit, Xénia
24 °C
Derült
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.14 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

Korán kezdett leárazások

2021.07.19 - 13:40
Megosztás:
Korán kezdett leárazások
Padlón van a ruházati cikkek iránti kereslet Szatmárnémetiben, de padlón van az emberek vásárlóereje is. Egy hónappal korábban elkezdték leárazni a ruhákat és lábbeliket a kereskedések.

Hivatalosan és a korábban bevett szokások szerint is augusztus közepétől, de esetleg legkorábban augusztus elejétől kezdik a szezonális kollekció kiárusítását az egynyári divatot forgalmazó szatmárnémeti kereskedések, de most annyira nem megy senkinek, hogy aktuálisak lettek a leárazások. A gyorsan cserélődő modelleket áruló cégeknél bevett dolog, hogy röviddel az adott évszak véget érte előtt olcsóbban adják oda a kifutó modelleket, de idén azok a kereskedések is „nyár végi” akcióba kezdtek most, a nyár közepén, amelyek a korábbi években nem voltak rászorulva arra, hogy engedményeket tegyenek annak érdekében, hogy túladjanak nyári készleteiken.
Az előrehozott kedvezményszezon okai a tavaly évi járványügyi megszorítások miatt megváltozott családi költségvetések és emberi szokások, ennek a következménye egy olyan jelenség, ami röviden összefoglalva ennyit tesz: senki nem vásárol semmit.

Alig van vevő

Azt mondják a kiskereskedések, hogy egyszerűen nem jár ember az utcán, nincs aki a boltba betérjen, és ez érvényes volt abban az időszakban is, amikor még nem tombolt a kánikula. Nagyon megsínylik a forgalom-visszaesést a korzón vagy a házak, tömbházak között lévő, utcára nyíló üzletek, de hasonlóra panaszkodnak a plázákban lévő boltok is. A bevásárlóközpontokban, szupermarketek galériájában lévő boltosok észrevétele szerint esetleg a délutáni órákban tapasztalnak némi gyér forgalmat, és ez érvényes a hétvége napjaira is, nem csak a hétköznapokra. Az emberek ebben az időszakban csak a legszükségesebbekre költenek, és sokan annyira hozzászoktak az otthon üléshez, hogy tényleg csak akkor mozdulnak ki, ha nagyon muszáj, és akkor sem tesznek nagy kitérőket, sétákat a városban, szigorúan a cél és az otthon között mozognak. Tovább nehezíti a régi és az új központban lévő boltosok üzletvitelét, hogy gyakorlatilag nincs gyalogos forgalom, mert mindenki autóval jár, és nem talál parkolóhelyet, illetve az új központi munkavégzés miatt ezt a terét a városnak sokan inkább elkerülik.

Olcsóbb, drágább

A kényszerleárazások egyébként kényszerengedményeket is hoztak, a korábban megszokott 20–40 százalékos kedvezmények mellett most 60–70 százalékosakat is kínálnak, igaz, nem minden bolt és pláne nem minden árucikkre. A kereskedői fifikát nem tette tönkre a Covid, érdemes figyelni, milyen árú holmit vesz le valaki a polcról vagy akaszt le a vállfáról, akkor is, ha az árucsoportnál ott ágál a nagy kedvezményről szóló reklám. Előfordul, hogy teljes árú ruhanemű kerül kedvezményes társai közé — véletlenül vagy szándékosan, valamelyik figyelmetlen vevő által, vagy valamelyik árurendező nem figyelt —, de az is lehet, hogy az a helyzet, hogy csak bizonyos színű modellre jár a nagyobb kedvezmény, a többitől eltérő ruhaneműt már magasabb áron kínálja a kereskedés.


Princz Csaba

 

Garanciális javítások az utcákban
Odafigyel a szatmárnémeti városi technikai vezetés, hogy be vannak-e tartva a garanciális feltételei az aszfaltozási közmunkáknak.
A városháza az online térben
Olvasói kérésnek téve eleget részletezzük kicsit, hogyan működnek a szatmárnémeti városháza online szolgáltatásai. Ha valaki nehezen boldogul a weboldalon, segítséget is kérhet telefonon.
A Young City Weekend fesztiválhangulatot teremtett
Több mint egy év korlátozásokkal teli időszak után rendezték meg az első olyan eseményt, amelyen a fiataloknak lehetőségük nyílt megtapasztalni az electro&dance fesztiválok élményét, mindezt nem máshol, mint itthon, Szatmárnémetiben.
Cookie