×
2021. 10 18.
Hétfő
Lukács
14 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Belföld

Kivonták a forgalomból a szabványoknak nem megfelelő védőmaszkokat

2020.11.27 - 09:05
Megosztás:
Kivonták a forgalomból a szabványoknak nem megfelelő védőmaszkokat
Az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) kivonta a forgalomból a szabványoknak nem megfelelő védőmaszkokat, a rendellenességekről készült jelentést pedig továbbították a főügyészségnek - jelentette ki csütörtök este Virgil Popescu gazdasági miniszter.

A tárcavezető egy Facebook-bejegyzésben azt írja, az emberek egészségének védelme mindennél előbbre való, ezért a fogyasztóvédő szakemberek segítségével folyamatosan megfigyelés alatt tartják a piacot. Virgil Popescu ugyanakkor a polgárok tudomására hozza, hogy a szabványoknak nem megfelelő védőmaszkokat kivonták a forgalomból, és bírságot róttak ki azokra, akik megszegték a törvényt.

"Ismét arra bátorítom a polgárokat, hogy keressék a Romániában gyártott védőmaszkokat, mert minőségi, engedélyezett termékek, a legjobbak a piacon" - fogalmaz bejegyzésében a miniszter, hozzátéve, hogy a fogyasztóvédők által észlelt rendellenességekről szóló jelentést továbbküldik a főügyészségnek.

A gazdasági miniszter szerdán jelentette be, hogy a kereskedelemben található arcmaszkok mintegy fele nem véd a koronavírus ellen, és hogy a tárca rendeletben akarja kötelezni a kereskedőket, hogy ezt tüntessék fel az érintett termékeken.

'Csalódott vagyok a kereskedelemben található védőmaszkok minősége miatt. Ha most azt mondom, hogy a kereskedelemben - üzletekben, gyógyszertárakban, raktárakban, importőröknél - levő maszkoknak a fele nem nyújt védelmet az embereknek, rám sütik, hogy túlzok, azonban ez a valóság. És ennek véget kell vetni. Nem engedhetjük meg, hogy olyan maszkokat áruljanak, amelyek nem védik a lakosságot a vírus ellen' - mondta Popescu, hozzátéve, a fogyasztóvédelem 18 millió lejre bírságolt meg különböző cégeket, amelyek ilyen, a szabványoknak nem megfelelő védőmaszkokat árusítottak.

AGERPRES

Cioloş: fel kell gyorsítani az oltáskampányt
Dacian Cioloş kijelölt miniszterelnök azt nyilatkozta hétfőn, hogy célszerűnek tartja az uniós digitális Covid-igazolvány bevezetését valamennyi szakmai kategória számára, amely emberekkel való érintkezést feltételez.
Bode: a hamis Covid-igazolványok terjesztői és felhasználói is börtönbe fognak kerülni
Börtönbe fognak jutni mindazok, akik elősegítik a hamis Covid-igazolványok beszerzését, de azok is, akik ilyen igazolványokat használnak - figyelmeztetett Lucian Bode ügyvivő belügyminiszter.
GCS: 10.141 új koronavírusos megbetegedést jelentettek
A legutóbbi tájékoztatás óta 10.141 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, több mint 34.000 teszt eredményének feldolgozása nyomán - közölte hétfőn a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).
Cookie