×
2022. 01 20.
Csütörtök
Fábián, Sebestyén
1 °C
Hószállingózás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.39 RON
Szatmárnémeti

Kevés a körgyűrű

2020.07.30 - 18:16
Megosztás:
Kevés a körgyűrű
A szatmárnémeti városi tanács tegnapi ülésén egyebek között szóba került az épülőben lévő körgyűrű ügye: Octavian Ardelean amiatt méltatlankodott, hogy a körgyűrű csak úgy szárazon megépül, és nem hoz semmi többet a városnak.

A PSD-s tanácsos szerint egy valamire való körgyűrű mentén fogadók, töltőállomások, parkolók és motelek vannak, és mert a szatmárnémeti körül egy ilyennek a megépítése sem alakul, nem hoz semmilyen hozzáadott értéket a város számára.

Adrian Albu alpolgármester, a körgyűrűépítés polgármesteri hivatali felelőse szerint a dolog korántsem áll így. Egyrészt több lehajtónál is vannak szállodák és motelek a körgyűrű közelében, mint ahogy benzinkút is a Károlyi útnál és a Petei útnál is, de parkolói is lesznek a körgyűrűnek a szőkemocsári szakasza közelében. Aztán, azt sem érdemes figyelmen kívül hagyni, hogy a beruházás kedvezményezettje Szatmárnémeti és a város lakói, de a város sem nem fizeti az út építését, sem tulajdonosa nem lesz annak. Mint ahogy nem tulajdonosa a körgyűrű mentén lévő telkeknek sem, ezek mind magántulajdonban vannak, ami miatt a város építeni sem tud ezekre semmit, mutatott még rá Albu.

Ardelean azt is nehezményezte, hogy a szatmárnémeti ipari park sincs megfelelő módon bekötve a körgyűrű forgalmába, és van 17 hektárnyi városi földterület, amelyet elvág a várostól a körgyűrű. Albu szerint a tanácsos rosszul tudja, mert van bekötőútja a körgyűrűnek az ipari parknál, ezért az emellett lévő 17 hektár sincs elzárva a várostól.

Átlagosan 74 évet él egy szatmári
Fél évvel, 74,3 évre nőtt a szatmáriak születéskor várható átlagos élettartama: a férfiak esetében ez 70,54, a nők körében pedig 78,13 év volt, ami az egyik legalacsonyabb az egész országban.
Közösségre szabott engedélyeztetés Szatmárnémetiben
Új szabályok érvényesek ettől az évtől a szatmárnémeti kereskedelmi engedélyeztetést illetően, más papírokra is szükség van, mint korábban. Az országos szabályozás új, ehhez igazodik a városi.
Szatmárban is turnéztak
Tegnap Szatmár megye városait járta végig George Simion társelnök vezetésével a Románok Egyesülésért Szövetség (AUR) karavánja, hogy aláírásgyűjtésükkel „lépésről lépésre menesszék” tisztségéből Klaus Iohannis államfőt.
Cookie