×
2020. 12 05.
Szombat
Vilma
7 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.00 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Két új tanácsos tette le az esküt

2020.11.21 - 08:00
Megosztás:
Két új tanácsos tette le az esküt
Rendkívüli ülést tartott tegnap a szatmárnémeti testület, két új képviselő tette le az esküt, és szolgálati jellegű döntéseket is hoztak.

Maskulik Csaba és Butka Gergő lemondott szatmárnémeti tanácsosi mandátumáról, az ő helyüket Steinbinder Ingrid (RMDSZ) és Barakonyi Gergő (RMDSZ) vette át; teljes létszámára bővült ezzel a városi testület, huszonhárom tanácsos szavazott a többi előterjesztésen.

Az új tanácsosok helyet kaptak a szakbizottságokban, Steinbinder a költségvetési bizottságban fog dolgozni, Barakonyi pedig a szolgáltatásiban.

Megszavazták a tanácsosok egy 153,5 millió lejes hitelkeret bejegyzését azzal a feltétellel, hogy a városvezetés az ebből felvett összegeket csak fejlesztésre, városprojektekre költheti. A célprojektek listáján első helyen a Ştrandului utcai harmadik híd 59,4 millió lejes költsége szerepel.

Szavaztak a döntéshozók arról is, hogy legyenek új tagjai a szociális lakásokkal foglalkozó városi testületnek; erre azért volt szükség, mert a választások után új tanácsosok kerültek be a döntéshozásba.

Princz Csaba

 

Nyithatnak az edzőtermek Szatmárnémetiben
A vesztegzár csütörtöki feloldását követően bizonyos korlátozások továbbra is érvényben maradtak Szatmárnémetiben, többek között a fitnesz termek működésére vonatkozó tilalom is — ám az edzőtermek képviselőivel folytatott megbeszélések nyomán a prefektusi hivatal úgy döntött: lekerülhet a lakat az ajtókról s ezen termek naponta 6–22 óra között fogadhatják testmozgásra, izomerősítésre vágyókat.
Egy bögre boldogság — idén csak virtuálisan
Bár a járványhelyzet miatt idén nem kínálnak forró teával, csokival a szatmári Rotaract Club fiataljai, mégsem marad el az Egy bögre boldogság elnevezésű jótékonysági akciójuk.
Az oxigénellátásos kórházi ágy a lényeg
Az egészségügyi minisztérium nem sieti el a nagykárolyi kórház gárdavonalának jóváhagyását, addig viszont a szatmári kórházban csak egy intenzív terápiás orvos látja el több osztály ügyeletét.
Cookie