×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
2 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Belföld

Kelemen: Cioloşnak nem sikerült helyreállítania a minimális bizalmat, ami lehetővé tette volna a koalíció újraalakítását

2021.10.15 - 16:17
Megosztás:
Kelemen: Cioloşnak nem sikerült helyreállítania a minimális bizalmat, ami lehetővé tette volna a koalíció újraalakítását
Dacian Cioloş miniszterelnök-jelöltnek nem sikerült helyreállítania azt a minimális bizalmat, ami lehetővé tette volna a PNL-USR-RMDSZ-koalíció újraalakítását - jelentette ki pénteken Kelemen Hunor.

Az RMDSZ elnöke szerint jelen helyzetben három lehetősége maradt az USR elnökének: vagy visszaadja a megbízatást az államelnöknek, vagy a kormánybuktatáshoz összehozott PSD-USR-AUR szövetséggel alakít kormányt, vagy egyszínű USR-kormányhoz kéri a parlament támogatását.

"Az RMDSZ továbbra is azon az állásponton van, hogy a hatalmi technikai taktikázások helyett a társadalom valós problémáira figyelve mielőbb egy olyan kormány beiktatására van szükség, amely rövidtávon kizárólag a járványügyi problémákra, az energiaárak okozta gondok orvoslására és a jövő évi költségvetés elkészítésére koncentrál" - fogalmazott Kelemen egy Facebook-bejegyzésben.

A szövetségi elnök hozzátette, a politika számukra "mindenekelőtt szolgálat, a közjó keresése és képviselete, az emberek életének biztonságossá tétele és az életfeltételek javítása".

"Ezeket az elveket követve képviseljük a kormányzati munkánkkal a romániai magyar közösséget és minden romániai polgárt, amíg lehetőségünk van rá" - zárta bejegyzését Kelemen Hunor.
AGERPRES

Románia schengeni csatlakozásának támogatását kérte Kelemen Hunor a német nagykövettől
Az RMDSZ elnöke pénteken találkozott Dr. Peer Gebauer nemrégiben kinevezett német nagykövettel, akitől az Együttműködési és Ellenőrzési Mechanizmus (MCV) eltörlését és Románia schengeni csatlakozásának támogatását kérte.
Marius Budăi: a szociális intézkedéscsomag bevezetése jelenti a prioritást a kormány számára
A kormányprogramban nem egy újabb nyugdíjtörvény kidolgozása, hanem a jelenlegi jogszabály korszerűsítése szerepel - emlékeztette a sajtót a Ciucă-kabinet pénteki ülése után a munkaügyi miniszter.
Kelemen Hunor: a kormány nem szándékozik kötelezővé tenni a Covid-igazolványt a templomokban
A kormány nem szándékozik kötelezővé tenni a Covid-igazolványt a templomokban - jelentette ki Kelemen Hunor kormányfő-helyettes, az RMDSZ elnöke.
Cookie