×
2024. 02 27.
Kedd
Edina
10 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.58 RON
100HUF = 1.28 RON
Sport

Karate: két ezüst a Budapest Promontorról

2024.02.12 - 09:45
Megosztás:
Karate: két ezüst a Budapest Promontorról
(Fotók: C. S. Samuraiul)
Ifj. Magos Róbert és Balog Alex is éremmel tért haza a hét végi, budapesti wado kai bajnokságról, Jenei túl korán akadt össze egy kupagyőztessel.

Szombaton rendezték meg a hagyományos wado kai stílus Promontor kupát Budapesten.
Közel 420 nevezés mintegy 15 klubból kara és kumite próbákban versenyeztek ezen a szép viadalon. A versenyen a wkf (világszövetség) bíráskodási rendszere volt érvényben.
Szatmár megyét 3 sportoló képviselte, a C. S. Samuraiul részéről.

hirek/2024/februar/karate-ket-ezust-a-budapest-promontorrol-1.jpg
Ifj. Magos Róbert és Balog Alex.
Eredmények és taktikák

Ifj. Magos Robert a felnőtt, 75 kg-os kategóriában, Balog Alex a kadet +70 kg-os kategóriában és Jenei Dávid a junior 68 kg-osoknak szánt próbában méretkezett meg.
Utóbbi sportolónak voltak a legtöbben a kategóriájában Jeneit két meccs után megállította egy igen erős sportoló aki utólag a kupa győztese lett. De elmondható, hogy Jenei, a gyors búcsú ellenére is harcias helyt alt ezen a versenyen. 
A kadétoknál Balog Alex ezüstérmet szerzett miután eljutott a döntőig és csak egy sokkal tapasztaltabb versenyző tudta megállítani. 
A csapat felnőtt kategóriájában induló Ifj. Magos Róbertnek sikerült a taktikát követni (az ellenfél eldobása) amit sajnos a bírók nem pontoztak de így is a döntőben állt csak meg épp úgy mint tavaly amikor szintén az ezüstéremig jutott el.

A C. S. Samuraiul éremtáblázata:
Ifj. Magos Róbert felnőtt, kumite: ezüstérem
Balog Alex, kadét, kumite: ezüstérem
A szatmári sportolókat Magos Róbert edző készítette fel.

Hírszerkesztő
 

Párbajtőr: 27. lett Tomşa egyéniben
Kiváló eredményt jegyzett a junior korosztályos Európa-bajnokságon a szatmári párbajtőrvívó, Ana Tomșa. Adrian Pop edző tanítványa a 27. helyen zárt a nápolyi torna egyéni viadalában.
Párbajtőr: 82. helyen zárt egyéniben Mézinger
Nem jöttek össze az asszók a szatmári vívóiskola növendékének a Nápolyban zajló kadet és junior vívó EB-n. De még hátravan a csapatverseny.
Párbajtőr: kilencedik lett csapatban Kurtinecz
A Kurtinecz Johanna, Erica Badea, Natalia Constantin, Alina Alexandrescu kvartettel felálló válogatott a nápolyi kadet EB-n bizonyított.