×
2022. 01 22.
Szombat
Vince, Artúr
-5 °C
Borult idő
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.38 RON
Programajánló

Kamarazenei est Szatmárnémetiben

2021.12.05 - 10:32
Megosztás:
Kamarazenei est Szatmárnémetiben
December 7-én, kedden 18.30 órától a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia és az Ady Endre Társaság szervezésében jótékonysági kamarakoncertet ad Mihály István (hegedű) és George Rizea (zongora).

A bevételt a Nagykárolyban felállításra kerülő Ruha István-szobor költségeinek a finanszírozására fordítják. Lakatos Pál szobrászművész munkája tízmillió forintba kerül (a művész nem kér munkadíjat, az említett összeg a kivitelezés kiadásait fedezi). A keddi koncert előtt levetítik a Ruha István hegedűművészről készült dokumentumfilmet. Műsoron Fritz Kreisler-, Francesco Maria Veracini-, Franz Schubert-, Ludwig von Beethoven-, Robert Schumann-, Antonin Dvořák-, Jules Massenet- és Johannes Brahms-művek szerepelnek. A jegy ára felnőtteknek 42 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 21 lej.

Kitartó házastársak jutalmazása
Folytatja a jó hagyományt a szatmárnémeti városvezetés: jutalmazza a hűséges házaspárokat.
Városi adó befizetése SelfPay gépeknél
Bekerült a megyeszékhely szinte kéttucatnyi pontján megtalálható befizető automatákat kezelő SelfPay vállalat rendszerébe a városi adóhivatal. Sok minden más mellett a helyi adók is kifizethetők a nonstop üzemelő automatáknál, érdemes kipróbálni.
Átlagosan 74 évet él egy szatmári
Fél évvel, 74,3 évre nőtt a szatmáriak születéskor várható átlagos élettartama: a férfiak esetében ez 70,54, a nők körében pedig 78,13 év volt, ami az egyik legalacsonyabb az egész országban.
Cookie