×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
2 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Jutalmazták az idős házaspárokat

2021.10.22 - 13:47
Megosztás:
Jutalmazták az idős házaspárokat
A vírushelyzet ellenére sem hagy fel régi jó szokásával a szatmárnémeti városvezetés, továbbra is rendszeresen megtartja azt az eseményt, melynek során oklevelet és pénzjutalmat kapnak a régóta egy háztartásban élő szatmárnémeti házaspárok.

Ilyen rendkívüli és megható eseménynek adott otthont csütörtökön az Északi Színház, amely során Kereskényi Gábor 66 olyan házaspárt köszöntött, akik ebben az időszakban ünneplik az 50. vagy 60. házassági évfordulójukat, írja az aktuális ünnepségről a városháza sajtóosztálya.
A szépkorúakat a színház román és magyar tagozatának a színésznői is meglepték, Méhes Kati és Alina Negrău szerzett örömet produkciójával a résztvevőknek.
„Egy olyan érzelemdús esemény a mai, amely emlékeztet bennünket azokra a dolgokra, amelyek igazán fontosak az életünkben: a család, a hűség, a tisztelet és a szeretet. Csodálom és nagyra becsülöm ezeket a házaspárokat, remélem, sikerült emlékezetessé varázsolnunk számukra ezt a nem mindennapi pillanatot” — jelentette ki a rendezvényen Kereskényi Gábor polgármester.
Az ünnepeltek rendelkezésére állt egy az eseményre emlékeztető önarckép készítésére való keret is, ahol azonnali képeket készíthettek, a polgármester pedig az önkormányzat és a helyi tanács nevében 1000–1000 lejt és „hűségoklevelet” is átadott nekik. Az idei évben eddig 127 házaspár lett díjazva a városvezetés és a helyi tanács részéről.

Kamarazenei est Szatmárnémetiben
December 7-én, kedden 18.30 órától a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia és az Ady Endre Társaság szervezésében jótékonysági kamarakoncertet ad Mihály István (hegedű) és George Rizea (zongora).
Képzőművészeti kiállítás nyílt Szatmárnémetiben
A Képzőművészek Országos Egyesülete Szatmár megyei fiókszervezetének szervezésében nyílt meg tegnap az ez évi utolsó tárlat.
Kárpát-medencei Asszonytalálkozó: erdélyi asszonyokat, anyákat díjaztak
A Magyar Asszonyok Érdekszövetsége a Kárpát-medencei Magyar Családok Megmaradásáért Díjjal tüntette ki Márton Zsuzsannát a tizenhatodik alkalommal megszervezett Kárpát-medencei Asszonytalálkozón, amelynek idén a budapesti Turay Ida Színház adott otthont.
Cookie