×
2022. 01 20.
Csütörtök
Fábián, Sebestyén
1 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.39 RON
Szatmárnémeti

Iskolakezdési munkálatok a Kölcseyben

2020.07.20 - 14:08
Megosztás:
Iskolakezdési munkálatok a Kölcseyben
A szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium igazgatónőjét, Pataki Enikőt kérdeztük az iskolakezdési előkészületekről és munkálatokról.

A tanintézmények prioritása a nyári vakáció ideje alatt is a megfelelő körülmények kialakítása a tanulók számára. A szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban javában zajlanak az iskolakezdési előkészületek, amelyekről az intézmény igazgatónője, Pataki Enikő számolt be szerkesztőségünknek.

„A nyári vakáció ideje alatt is azon dolgozunk, hogy kifogástalan körülményeket teremtsünk a diákjaink számára. Annak ellenére, hogy még nem lehet tudni, hogy a 2020/2021-es tanév milyen forgatókönyv szerint fog zajlani, úgy gondolom, minden eshetőségre fel kell készülnünk. Ami az iskola épületét illeti, a munkálatok során azokat a tantermeket, ahol szükséges volt, kimeszelték és kifestették, továbbá folytatjuk a felújítást, és egyet megint sikerül rendbe tenni. A nyári időszakban viszont nem csak az iskolaépületben zajlottak előkészületek. Az ideiglenes óvoda tetőszerkezete is javításra szorult, továbbá az első emeletet és annak mosdóit is teljes mértékben felújították. Ezt azért is volt fontos megvalósítani, mert szeretnénk, amennyiben a járványügyi helyzet ezt lehetségessé teszi, hogy az elemi osztályok egy része az óvoda épületében kezdje a tanévet. A bentlakásban is mindent kijavítottak, ami arra szorult, a konyhát, az ebédlőt és a mosdókat pedig újrafestették. Mindezek mellett egy Hollandiából érkezett adománynak köszönhetően a bentlakás új matracokkal is gazdagodott.”

Amennyiben a járvány miatt ismét szükségállapotot és kijárási korlátozásokat vezetnek be, az oktatás online fog zajlani. Az igazgatónő elmondta, hogy a digitális oktatás eshetőségére is készülnek. „Folyamatosan egyeztetések zajlanak a digitális oktatással kapcsolatban köztem és a kollégák között. A célunk az, hogy a diákjaink az online oktatás ideje alatt is minőségi oktatásban részesüljenek. Még az érettségi előtt sikerült beszereznünk jó minőségű kamerákat. Ezeket is felhasználva a megfelelő online oktatási módszer kidolgozásán dolgozunk. Reménykedünk azonban, hogy a járványügyi helyzet kedvező lesz, és lehetővé teszi, hogy mind a diákok, mind a tanárok ősztől az intézményben kezdjék a tanévet” — összegzett az igazgatónő.

Kallós András

 

Átlagosan 74 évet él egy szatmári
Fél évvel, 74,3 évre nőtt a szatmáriak születéskor várható átlagos élettartama: a férfiak esetében ez 70,54, a nők körében pedig 78,13 év volt, ami az egyik legalacsonyabb az egész országban.
Közösségre szabott engedélyeztetés Szatmárnémetiben
Új szabályok érvényesek ettől az évtől a szatmárnémeti kereskedelmi engedélyeztetést illetően, más papírokra is szükség van, mint korábban. Az országos szabályozás új, ehhez igazodik a városi.
Szatmárban is turnéztak
Tegnap Szatmár megye városait járta végig George Simion társelnök vezetésével a Románok Egyesülésért Szövetség (AUR) karavánja, hogy aláírásgyűjtésükkel „lépésről lépésre menesszék” tisztségéből Klaus Iohannis államfőt.
Cookie