×
2022. 01 20.
Csütörtök
Fábián, Sebestyén
1 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.39 RON
Szatmárnémeti

Iskolabusz Pusztadarócnak

2020.06.04 - 20:11
Megosztás:
Iskolabusz Pusztadarócnak
A szatmárnémeti önkormányzat egy újszerű iskolabuszt adományozott a Pusztadaróci Általános Iskolának, amelyet szerdán Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere adott át Găman Mihálynak, Pusztadaróc elöljárójának, valamint Erdei Enikő iskolaigazgatónak, írja egy közleményében a megyeszékhely sajtóosztálya.

„Számomra az oktatás mindig is kiemelt fontosságú volt, és ahhoz, hogy a diákok tanulni tudjanak, megfelelő körülményekre van szükség. A több kilométerről ingázó gyerekek nem tudnak a tanulásra koncentrálni, ha órákat töltenek el az úton. Biztos vagyok benne, hogy jó helyre került az autóbusz, és remélem, az Atyából és Petéről ingázó diákoknak és szüleiknek megkönnyítettük az iskolába járást” — mondta Kereskényi Gábor polgármester.

A Pusztadaróci Általános Iskolába naponta közel száz gyerek ingázik Atya és Pete falvakból. Atyából 42 gyermeknek (30 elemi osztályos és 12 általános iskolás diák) és Petéről 54 gyermeknek (39 elemi és 15 általános iskolás diák) nyújt könnyebb iskolába járási lehetőséget az autóbusz.

Erdei Enikő pusztadaróci iskolaigazgató elmondása szerint az iskolabusz nemcsak a gyerekek mindennapi ingázásához, hanem a különböző vetélkedőkön és rendezvényeken való részvételhez is nagyban hozzá fogja segíteni az intézményt és a tanulókat, valamint színházba is eljárhatnak ezzel a gyerekek. A jobb utaztatás által ugyanazokat a lehetőségeket tudja az iskola biztosítani nekik, mint a városi iskolásoknak.

Găman Mihály, Pusztadaróc polgármestere háláját fejezte ki, és kihangsúlyozta, hogy nagy szükségük volt és már nagyon vártak egy iskolabuszt, több helyről is próbálkoztak ilyet beszerezni, de nem sikerült, így nagyon örülnek, hogy végre összejött.

Princz Csaba

Átlagosan 74 évet él egy szatmári
Fél évvel, 74,3 évre nőtt a szatmáriak születéskor várható átlagos élettartama: a férfiak esetében ez 70,54, a nők körében pedig 78,13 év volt, ami az egyik legalacsonyabb az egész országban.
Közösségre szabott engedélyeztetés Szatmárnémetiben
Új szabályok érvényesek ettől az évtől a szatmárnémeti kereskedelmi engedélyeztetést illetően, más papírokra is szükség van, mint korábban. Az országos szabályozás új, ehhez igazodik a városi.
Szatmárban is turnéztak
Tegnap Szatmár megye városait járta végig George Simion társelnök vezetésével a Románok Egyesülésért Szövetség (AUR) karavánja, hogy aláírásgyűjtésükkel „lépésről lépésre menesszék” tisztségéből Klaus Iohannis államfőt.
Cookie