×
2024. 02 27.
Kedd
Edina
11 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.58 RON
100HUF = 1.28 RON
Szatmárnémeti

Helyén az Iparosotthon csúcsdísze

2023.12.09 - 19:12
Megosztás:
Helyén az Iparosotthon csúcsdísze
(Fotók: Facebook)
Négy órányi munka után a helyére került szatmárnémeti egyik műemléképületének, az Iparosotthonnak a központi csúcsdísze.

Évek óta váratott magára az Iparosotthon felújítási munkálatainak ez a fázisa, de december kilencedikén, szombaton, végre a helyére tették a város egyik legpatinásabb műemléképületének legfontosabb külső díszítőelemét.

A főbejárat fölött, a két másik tetődísz közötti központi csúcsdíszről van szó, amit nem volt annyira egyszerű visszatenni,  mint azt sokan gondolták: daruskocsi kellett hozzá és féltucatnyi ember négy órányi munkája. Szombaton tíz óra közül kezdték el a munkát, kora délutánra két óra tájban végeztek.

hirek/2023/december/helyen-az-iparosotthon-csucsdisze-3.jpg
Az Iparosotthon külső képe is teljessé lett ezzel, kívül-belül régi pompájában tündökölhet a Ştefan cel Mare utcai gyönyörű épület.

Princz Csaba

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON! 

hirek/2023/december/helyen-az-iparosotthon-csucsdisze-2.jpg
Épül mindkét szatmárnémeti híd
Elhárultak a bürokratikus akadályok a szatmárnémeti hidak építése előtt, zajlik is a munka, egyre „nőnek” a harmadik híd pillérei. Most az a legnagyobb probléma, hogy a gyalogoshíd miért zöld.
Teljében a tél végi leárazások
Egyre több bolt kezd szezon végi árleszállításba, de egyre kevesebb jelenti ezt be a városházákon, pedig kellene. A szatmárnémeti plázában szinte minden üzlet akciózik, mégis csak hét bolt „akciózásáról” tud a hivatal.
Kész lesz a gödör tavaszra
Nagygenerálozáson esett át a tél folyamán a szatmárnémeti rendezvénygödör, a hideg évszakban egyáltalán nem volt használható, de nemsokára készen lesznek vele.