×
2021. 11 27.
Szombat
Virgil
5 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Nagykároly

Három éven belül újulna meg a Republicii és az Eliberării lakónegyed

2021.10.23 - 11:05
Megosztás:
Három éven belül újulna meg a  Republicii és az Eliberării lakónegyed
„A kormány által létrehozott Anghel Saligny-program kiírásai révén szeretnénk megújítani a nagykárolyi Republicii és Eliberării lakónegyedek kanalizálását és ivóvízhálózatát” — mondta Kovács Jenő polgármester.

„Régi adósságunk ez a Republicii és Eliberării lakónegyedekben élő nagykárolyiakkal szemben, hiszen eddig nem tudtunk pályázati forrásokat szerezni arra, hogy ezen negyedek megújítását finanszírozni tudjuk. Szó volt róla, hogy önerőből is áldozunk rá, azonban most úgy tűnik, mégis lesznek pályázati források, és akkor inkább azokat használnánk erre a célra” — mondta Kovács.
Nagykároly polgármestere nem szalasztotta el az alkalmat, és ismételten arra kérte a nagykárolyi tömbházlakosokat, hogy hozzák létre a lakóegyesületeket, mert akkor a tömbházak is megszépülnek.
„Az Anghel Saligny-program keretében nemcsak az utakat, járdákat és zöldövezetet, hanem a kanalizálás és a vízvezetékrendszer felújítását is tervezzük. Arra kérem az érintett lakónegyedekben élőket, hogy egy kicsit még legyenek türelemmel, mert nem maradnak ki a tömbháznegyedek korszerűsítését célzó munkálatokból. Többször ígértük, ígértem, most viszont élünk a kínálkozó lehetőségekkel, és megújítjuk ezeket a részeket. A pályázatunkba a két említett lakónegyeden kívül még az MVI és MVII egyes részeit is szeretnénk belefoglalni, reméljük, hogy sikerül. A költségkeret, amire pályázhatunk, 10 millió lej. Nagyon reméljük, hogy ebbe az összegbe belefér majd a beruházás” — jelentette ki Nagykároly polgármestere.

Cipősdoboz akció Nagykárolyban
A Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság és a Gróf Károlyi Kulturális és Idegenforgalom-népszerűsítő Központ ebben az évben is elindítja Cipősdoboz ajándékgyűjtő kampányát, melynek kedvezményezettjei árvaházakban élő, 6 éven felüli gyermekek.
Pozdorjává zúzódott a szekér a balesetben
Kivilágítatlan szekeret sodort el egy kamion, a kocsis súlyosan megsérült, a ló elpusztult — fényforrással elkerülhető lett volna.
Jubileumi fotókiállítás Nagykárolyban
Tetten ért pillanatok címmel nyílik meg november 21-én, vasárnap 12.30 órától a nagykárolyi Károlyi-kastély lovagtermében a nagyváradi Tóth Istvánnak, a Nemzetközi Fotóművészek Szövetsége Művészének (AFIAP) jubileumi kiállítása.
Cookie