×
2022. 01 20.
Csütörtök
Fábián, Sebestyén
1 °C
Gyenge szitálás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.39 RON
Szatmárnémeti

Harminckilenc igazolt szatmári fertőzött van

2020.04.15 - 18:00
Megosztás:
Harminckilenc igazolt szatmári fertőzött van
Folyamatosan nő azon esetek száma, amikor az utcára kilépők nem tudják bemutatni a 2-es számú katonai rendeletben felsorolt okmányokat.

Hivatalosan 39-re emelkedett tegnap az igazoltan koronavírus-fertőzött Szatmár megyeiek száma — derült ki a Központi Stratégiai Csoport közleményéből. Megyénkben április 15-én 539-en voltak intézményes karanténban, illetve 713-an házi elkülönítésben. Továbbra is úgy tűnik, hogy utóbbiak közül egyre többen megértik: még ha esetleg kényelmetlen is, az elkülönítés szabályait érdemes 14 napon keresztül betartani — az ellenőrzést végző rendőr-csendőr egységek ugyanis tegnap sem azonosítottak egyetlen „kilógót” sem, mint ahogy lakossági bejelentés sem érkezett arról, hogy valaki megszegte volna az előírást.

Sajnos azonban folyamatosan nő azon esetek száma, amikor az utcára kilépők nem tudják bemutatni a 2-es számú katonai rendeletben felsorolt okmányokat, nyilatkozatokat, vagy utóbbiak az ellenőrző szervek meglátása szerint nincsenek megfelelően kitöltve — kedden 173 szatmárit bírságoltak meg a valós vagy vélt hiányosságok miatt, összesen 314 065 lej értékben.

Az elmúlt 24 óra leforgása alatt a petei határátkelőnél 292 személy lépett be az ország és a megye területére — a 34 ingázó mellett 258 kamionsofőr, akik közül hatan vonultak házi elkülönítésbe, 97-en Románia területén való megszállás nélkül folytatták fuvarjukat, a többi 155 sofőrt pedig (akárcsak az ingázókat) a kikérdezés és gyors vizsgálat nyomán tünetmentesnek minősítette az átkelőnél szolgálatot teljesítő egészségügyi személyzet. A csanálosi határátkelőnél — akárcsak egy nappal korábban — most sem lépett be egyetlenegy személy sem az ország területére.

 

Nem ártalmas se a mamára, se a babára
A Román Szülészek és Nőgyógyászok Társasága (SOGR) a nemzetközi tudományos tényekre alapozva már az oltási kampány eleje óta javasolja a kismamáknak a COVID-19 elleni oltást, most az Európai Gyógyszerügynökség megerősítette: biztonsággal alkalmazható.
Arafat: ha nagyon nagy lesz a fertőzöttek száma, komolyabb nyomás nehezedhet a kórházakra
A SARS-CoV-2-fertőzések száma egyre nagyobb, és az esetszám növekedésének felgyorsulásával komolyabb nyomás nehezedhet majd az egészségügyi rendszerre — jelentette ki csütörtökön Raed Arafat, a katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője.
Emésztőszervi panaszok is jelezhetik
A napokban jelentősen megnőtt a gyermekek körében a COVID-19-betegek száma, az esetek súlyossága miatt egyelőre nem kell aggódni.
Cookie