×
2024. 05 25.
Szombat
Orbán
21 °C
erős felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.59 RON
100HUF = 1.29 RON
Külföld

Halálos baromfihús-szállítmány jött Ukrajnából

2024.04.12 - 09:21
Megosztás:
Halálos baromfihús-szállítmány jött Ukrajnából
(Illusztráció: freepik.com / pvproductions)
Halált is okozhat az a szalmonellaváltozat, mely ukrán baromfihússal érkezett Európába – jelezte az Agroinform. Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) több szalmonellafertőzésről is beszámolt.

Halált is okozhat az a szalmonella-változat, amely ukrán baromfihússal érkezett Európába.

Az Európai Unióban és az Egyesült Királyságban jelentkező szalmonella-fertőzésekről számolt be az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság. A megbetegedések közül egy halált okozott – írja az Agrarheute-ra hivatkozva az Agroinform. Az EFSA közölte, hogy a fertőzések forrása szennyezett ukrán baromfihús volt.

Huszonhárman kerültek kórházba, hatan szenvedtek vérmérgezést, az Egyesült Királyságban pedig egy ember még meg is halt, miután szalmonella-pozitív ukrán baromfihúst evett.
Az EFSA szerint az emberek Ukrajnából származó fagyasztott csirkemelltől fertőződtek meg.

Szennyezett gabona is érkezett már korábban Ukrajnából, Magyarország területén mintegy 40 tonna GMO-val szennyezett kukorica-vetőmagot foglalt le a Magyar Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)  idén januárban.

Hírszerkesztő
 

Zelenszkij: ha az USA nem ad pénzt, Ukrajnának vége!
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint országának haladéktalanul szüksége van az USA pénzügyi támogatására, különben elveszítheti a háborút. Zelenszkij nagyon bízik Bidenben.
A Most vagy soha! a háború sújtotta Kárpátalján
A '48-as forradalom filmjének kárpátaljai premierje Beregszászon volt, a Petőfi-filmet a háború sújtotta Ukrajna magyarok lakta vidkén is bemutatja a Taylor Projects és A Vándormozi.
Egyetlen szem ukrán gabona sem marad Romániában
Marcel Ciolacu: Románia továbbra is szolidáris Ukrajnával, biztosítja az ukrán gabona tranzitját, de nem engedi meg, hogy a termék az ország területén maradjon. A szolidaritás megmarad.