×
2024. 06 19.
Szerda
Gyárfás
20 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.64 RON
100HUF = 1.26 RON
Sport

Futball: Moussa Samake a 10-es csoport legjobb góllövői között

2023.12.13 - 17:18
Megosztás:
Futball: Moussa Samake a 10-es csoport legjobb góllövői között
Moussa Samake. Ha nem hiányzott volna három meccsről, a csoport gólkirálya is lenne, nem csak a csapaté! (Fotók: SzOVSK)
A mali származású Moussa Samake a Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub labdarúgócsapatának a házi gólkirálya. Moussa összesen 12 mérkőzésen kapott játéklehetőséget és 9 gólt rúgott. Ezzel harmadik a 10-es csoport rangsorában.

A Kolozsvári CFR együttestől kölcsönvett fekete csatár csak a harmadik bajnoki fordulóban öltötte magára először a csapatunk mezét, és miután játékával is meggyőzött, két góllal és egy gólpasszal mutatkozott be Nagybányai Minaur ellen 4–1-re megnyert mérkőzésen.

Tizenkettőn kilenc

Moussa összesen 12 mérkőzésen kapott játéklehetőséget és 9 gólt rúgott, ezzel ő a Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub labdarúgócsapatának a házi gólkirálya. Az első két fordulóban még hiányzott a keretből, majd kihagyni kényszerült a 6. forduló meccsét is, mivel előtte egy héttel ki lett állítva a Máramarosszigeti VSK elleni, hazai, 3–1-re elvesztett találkozó 30. percében.
A többi 12 mérkőzésen kezdő volt, nyolc találkozót pedig végig játszott.

hirek/2023/december/futball-moussa-samake-a-10-es-csoport-legjobb-gollovoi-kozott-1.jpg
Harmadik a csoportban

A 20 éves srác megtalálható a Liga 3 10-es csoportjának góllövőlistájának az élén is.
A 9 góljával a harmadik a rangsorban, megelőzi a 12 gólos Stefan Nikolić (Zilahi SCM) és a 11 gólos Ioan Hora (Biharszentandrási CS Crișul).
Ugyanebben a rangsorban a negyedik helyet foglalja el a Szatmárnémeti Olimpia VSK játékosa, Viorel Chinde.
A 29 éves támadó középpályás kezdő volt az összes idei mérkőzésen, 11 találkozót pedig végig játszott, 7 gólt rúgott.

Téli vakáció

A Szatmárnémeti Olimpia VSK a Liga 3 10-es csoportjának 2. helyén telel, 7 pont a hátránya az éllovas Zilahi SCM mögött, és 6 pont az előnye a harmadik Félixfürdői CS Lotus előtt.
A legényeink a 15 fordulóban 25 gólt rúgtak és 17-et kaptak. Tíz játékos rúgott legalább egy gólt az őszi szezonban.
Jelenleg a csapat téli vakációra vonult, január közepén kezdik majd a felkészülést a tavaszi szezonra. A bajnokság március 9-én folytatódik, az alapszakaszban még három fordulót rendeznek. A Szatmárnémeti Olimpia VSK idehaza kezd a Nagykárolyi Victoria VSK ellen, majd a Désaknai Minerul vendége lesz, az utolsó etapban pedig jön Szatmárnémetibe a Zilahi SCM.

SZATMÁRNÉMETI OLIMPIA VSK. A SZEZON EDDIGI 15 MÉRKŐZÉSÉNEK A GÓLLÖVŐI:
Moussa Samake, 9 gól
Viorel Chinde, 7 gól
Alin Burdeț, 2 gól
Raul Vidrășan, 1 gól
Răzvan Lazăr, 1 gól
Adrian Micaș, 1 gól
Adrin Șter, 1 gól
Zsiga Ervin, 1 gól
Pop Nándor, 1 gól
Paul Copaci, 1 gól

Szatmárnémeti Olimpia VSK

Sakk: Seletye-bronz a kolozsvári próbán
Kiváló eredményt jegyzett Seletye Dominik a kolozsvári Sports Festivalon. Margareta Sarivan edző tanítványa a 49 nevezést regisztráló ÉLŐ 1700-1800 csoportban remekelt.
Táncsport: húsznál is több érem Kassáról
A június 8. és 9. közötti hétvégén Kassán versenyeztek a szatmárnémeti Loga Tánciskola sportolói. Huszonegy érmet hoztak haza a megmérettetésről.
Cselgáncs: aranyérmet szereztek a Balkán-bajnokságra készülők
A szlovákiai Nagymihályon léptek tatamira az elmúlt hétvégén a Szatmárnémeti Olimpia VSK judokái, akik a június közepén a Balkán-bajnokságon kell majd bizonyítsanak.