×
2024. 02 27.
Kedd
Edina
11 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.58 RON
100HUF = 1.28 RON
Sport

Futball: döntetlen lett a Minaur - Oli meccs

2024.01.28 - 14:29
Megosztás:
Futball: döntetlen lett a Minaur - Oli meccs
(Fotó: SzOVSK)
Az utolsó helyzetből kapott góllal egyenlőt játszott az Olimpia VSK első téli felkészülési meccsén. A Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub labdarúgócsapata Nagybányán lépett pályára, a Liga 3-ban csoporttárs Nagybányai Minaur ellen.

Döntetlent játszott első téli felkészülési mérkőzésén a Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub labdarúgócsapata Nagybányán, a Liga 3-ban csoporttárs Nagybányai Minaur ellen.
A máramarosi ellenfél a téli vakáció során megerősítette a játékoskeretét, hogy elkerüljék a kiesést, jelenleg ugyanis a 10-es csoport utolsó helyét foglalják el. A csaptunk így is uralta a mezőnyt, és az első félidőben sokkal több gólhelyzetet alakított ki. 
Elsőként Zsiga Ervin talált be 11-esből (0–1), viszont a házigazdák a semmibő találtak egy gólt, így 1–1-es állásnál fordultak a második félidőre.

A szünetben Cosmin Iuhas edző a teljes csapatot cserélte, de így is a szatmáriak voltak a jobbak a pályán.
Egy ellentámadás végén Adrian Bura távoli lövése akadt be a nagybányai kapu hálójába, és a 2–1-es szatmári vezetés majdnem végig meg is maradt. A hazaiak viszont az utolsó helyzetüket gólra váltották, így 2–2 lett a végeredmény.

„Egy nagyon jó meccs volt. Sőt, váratlanul jó volt a találkozó lévén, hogy ez volt az első meccsünk a rövid felkészülési időszak után. Természetesen voltak hibák, de van időnk még ezeket kijavítani” – nyilatkozta a mérkőzés után Cosmin Iuhas.

A szatmárnémeti csapat folytatja az edzéseket hazai környezetbe, majd pénteken a Maros megyei Nyárádtőre utazik, ahol február 2-án és 3-án két felkészülési mérkőzést játszik majd a Liga 3 9-es csoportjának harmadik helyezettje, az Unirea ellen.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Nagybányai CS Minaur – Szatmárnémeti Olimpia VSK 2–2 (1–1)
Szatmári gólszerzők: Zsiga Ervin (11-esből), Adrian Bura. 
Olimpia VSK, 1. félidő: Toderean – Bala, Burdeț, Mureșan, Oanea, Micaș, Lucaci, Lazar, Chinde, Zsiga, Zamfir.
Olimpia VSK, 2. félidő: Oșan – Apai, Prodan, Negru, Copaci, Pop, Bura, Ferenți, Kolbasz, Țânțaș, Zbona.
Edző: Cosmin Iuhas

Szatmárnémeti Olimpia VSK

 

Párbajtőr: 27. lett Tomşa egyéniben
Kiváló eredményt jegyzett a junior korosztályos Európa-bajnokságon a szatmári párbajtőrvívó, Ana Tomșa. Adrian Pop edző tanítványa a 27. helyen zárt a nápolyi torna egyéni viadalában.
Párbajtőr: 82. helyen zárt egyéniben Mézinger
Nem jöttek össze az asszók a szatmári vívóiskola növendékének a Nápolyban zajló kadet és junior vívó EB-n. De még hátravan a csapatverseny.
Párbajtőr: kilencedik lett csapatban Kurtinecz
A Kurtinecz Johanna, Erica Badea, Natalia Constantin, Alina Alexandrescu kvartettel felálló válogatott a nápolyi kadet EB-n bizonyított.