×
2024. 06 25.
Kedd
Vilmos
18 °C
tiszta égbolt
1EUR = 4.98 RON
1USD = 4.65 RON
100HUF = 1.25 RON
Sport

Futball: döntetlen lett a Minaur - Oli meccs

2024.01.28 - 14:29
Megosztás:
Futball: döntetlen lett a Minaur - Oli meccs
(Fotó: SzOVSK)
Az utolsó helyzetből kapott góllal egyenlőt játszott az Olimpia VSK első téli felkészülési meccsén. A Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub labdarúgócsapata Nagybányán lépett pályára, a Liga 3-ban csoporttárs Nagybányai Minaur ellen.

Döntetlent játszott első téli felkészülési mérkőzésén a Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub labdarúgócsapata Nagybányán, a Liga 3-ban csoporttárs Nagybányai Minaur ellen.
A máramarosi ellenfél a téli vakáció során megerősítette a játékoskeretét, hogy elkerüljék a kiesést, jelenleg ugyanis a 10-es csoport utolsó helyét foglalják el. A csaptunk így is uralta a mezőnyt, és az első félidőben sokkal több gólhelyzetet alakított ki. 
Elsőként Zsiga Ervin talált be 11-esből (0–1), viszont a házigazdák a semmibő találtak egy gólt, így 1–1-es állásnál fordultak a második félidőre.

A szünetben Cosmin Iuhas edző a teljes csapatot cserélte, de így is a szatmáriak voltak a jobbak a pályán.
Egy ellentámadás végén Adrian Bura távoli lövése akadt be a nagybányai kapu hálójába, és a 2–1-es szatmári vezetés majdnem végig meg is maradt. A hazaiak viszont az utolsó helyzetüket gólra váltották, így 2–2 lett a végeredmény.

„Egy nagyon jó meccs volt. Sőt, váratlanul jó volt a találkozó lévén, hogy ez volt az első meccsünk a rövid felkészülési időszak után. Természetesen voltak hibák, de van időnk még ezeket kijavítani” – nyilatkozta a mérkőzés után Cosmin Iuhas.

A szatmárnémeti csapat folytatja az edzéseket hazai környezetbe, majd pénteken a Maros megyei Nyárádtőre utazik, ahol február 2-án és 3-án két felkészülési mérkőzést játszik majd a Liga 3 9-es csoportjának harmadik helyezettje, az Unirea ellen.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Nagybányai CS Minaur – Szatmárnémeti Olimpia VSK 2–2 (1–1)
Szatmári gólszerzők: Zsiga Ervin (11-esből), Adrian Bura. 
Olimpia VSK, 1. félidő: Toderean – Bala, Burdeț, Mureșan, Oanea, Micaș, Lucaci, Lazar, Chinde, Zsiga, Zamfir.
Olimpia VSK, 2. félidő: Oșan – Apai, Prodan, Negru, Copaci, Pop, Bura, Ferenți, Kolbasz, Țânțaș, Zbona.
Edző: Cosmin Iuhas

Szatmárnémeti Olimpia VSK

 

Sakk: Seletye-bronz a kolozsvári próbán
Kiváló eredményt jegyzett Seletye Dominik a kolozsvári Sports Festivalon. Margareta Sarivan edző tanítványa a 49 nevezést regisztráló ÉLŐ 1700-1800 csoportban remekelt.
Táncsport: húsznál is több érem Kassáról
A június 8. és 9. közötti hétvégén Kassán versenyeztek a szatmárnémeti Loga Tánciskola sportolói. Huszonegy érmet hoztak haza a megmérettetésről.
Cselgáncs: aranyérmet szereztek a Balkán-bajnokságra készülők
A szlovákiai Nagymihályon léptek tatamira az elmúlt hétvégén a Szatmárnémeti Olimpia VSK judokái, akik a június közepén a Balkán-bajnokságon kell majd bizonyítsanak.