×
2022. 01 20.
Csütörtök
Fábián, Sebestyén
1 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.39 RON
Szatmárnémeti

Egyre-másra nyitnak a szolgáltatók

2020.06.02 - 14:11
Megosztás:
Egyre-másra nyitnak a szolgáltatók
Kezd visszaállni a rend a közszolgáltatók személyesen felkereshető pénztáraiban, az E.ON fog nyitni a legkésőbb. Volt több olyan is, amelyiknek a szükségállapot idején sem változott az órarendje.

A szolgáltató egy korábbi közleménye szerint az Electrica ügyfélfogadó irodái és pénztárai május 18. óta országszerte nyitva vannak. A létszám azonban még nem teljes, a fertőzés elkerülése érdekében még nem dolgoznak annyian, mint ahány ügyfélablak vagy ügyfélasztal van, a szolgáltató havonta értékeli újra a helyzetet és dönt arról, bővíti-e a létszámot. A csökkentett létszám következményei Szatmárnémetiben is látszanak, rendszeresek a sorok az Electrica-irodák, -pénztárak előtt.

Zavartalan órarend

A Florisal-pénztárak be sem zártak, Szatmárnémetiben a Micu Klein és a Károlyi úti pénztára is folyamatosan nyitva volt a vállalatnak a szükségállapot idején is. Ezek programja sem módosult, és most is változatlan: munkanapokon 9–17 óra között tartanak nyitva. Nem voltak zárva sehol a megyében az Apaserv Rt. pénztárai sem, amelyek a megszokott órarend szerint tartanak nyitva a következőkben is.

E.ON: a sereghajtó

Az ügyfélfogadás területén normális körülmények között is kritikán alul teljesítő E.ON Szatmárnémeti, Cloşca sugárút 3. szám alatti ügyfélirodája legkorábban június 15-én nyithat, a lapunk által a nyitással kapcsolatban megkeresett szolgáltató azt válaszolta, keressük meg újra június 15. után ebben az ügyben. A cég internetes oldalán chaten elérhető alkalmazottja pedig azt javasolja azoknak, akiknek szerződéssel kapcsolatos ügyük akad, hogy írjanak e-mailt a serviciiclienti@eon-romania.ro címre, akiknek pedig a gázszámlával nem stimmel valami, azok vegyék fel online a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal az eon.ro oldalon keresztül.

Több busz jár

A szatmárnémeti Transurban menetrendje egyelőre marad a veszélyhelyzet kihirdetésekor megállapított, ami azt jelenti, hogy kilencven százalékban megfelel a normális menetrendnek. A megszokotthoz közelítenek az indulási-érkezési időpontok, a normálishoz közelít a járatok száma, a járatba állított buszok mérete és a férőhelyeknek száma. A jegypénzárak csak a délelőtti órákban vannak nyitva, kivételt képeznek a szabály alól a Golescu híd lábánál, a 17-es lakótelepen és a Cuza Vodă utcában lévők, ezeknél délután is lehet jegyet venni.

Átlagosan 74 évet él egy szatmári
Fél évvel, 74,3 évre nőtt a szatmáriak születéskor várható átlagos élettartama: a férfiak esetében ez 70,54, a nők körében pedig 78,13 év volt, ami az egyik legalacsonyabb az egész országban.
Közösségre szabott engedélyeztetés Szatmárnémetiben
Új szabályok érvényesek ettől az évtől a szatmárnémeti kereskedelmi engedélyeztetést illetően, más papírokra is szükség van, mint korábban. Az országos szabályozás új, ehhez igazodik a városi.
Szatmárban is turnéztak
Tegnap Szatmár megye városait járta végig George Simion társelnök vezetésével a Románok Egyesülésért Szövetség (AUR) karavánja, hogy aláírásgyűjtésükkel „lépésről lépésre menesszék” tisztségéből Klaus Iohannis államfőt.
Cookie