×
2024. 02 27.
Kedd
Edina
11 °C
szórványos felhőzet
1EUR = 4.97 RON
1USD = 4.58 RON
100HUF = 1.28 RON
Sport

Egyéni, junior Román Kupa-győztes lett Mézinger Márton

2023.10.05 - 17:46
Megosztás:
Egyéni, junior Román Kupa-győztes lett Mézinger Márton
(Fotó: frscrima.ro / archív)
A Szatmárnémeti Olimpia Városi Sportklub párbajtőrvívója, Mézinger Márton nyerte csütörtökön a junior korosztályos egyéni Román Kupa-küzdelmeket Bukarestben.

A Csiszár Ferenc, Adrian Szilagyi, Nagy Lehel edzőhármas tanítványa remekelt Bukarestben, és veretlenül zárt az első helyen.
A 18 éves Márton hat győzelemmel kezdett a csoportkörben, majd hibátlanul menetelet a főtáblán is. A negyeddöntőben az Olimpia VSK-nál csapattársát, Szabó Szabolcsot győzte le, majd a fináléban a konstancai Florin Mirică (CS Farul) sem tudta megállítani a szatmári legényt, 15–13-ra győzött. 

Szabó Szabolcs egyébként a 6. helyen zárt, míg az Olimpia VSK harmadik sportolója, Anton Cîmpan a 9. lett csütörtökön.
Idén Mézinger ezüstérmes lett az U23-as korosztályos bajnokság egyéni versenyében, és bajnokságot nyert a az Olimpia VSK csapatával. A juniorok között bajnoki ezüstérmet szerzett a csapatviadalban.

Szatmárnémeti Olimpia VSK

SZÓLJON HOZZÁ FACEBOOKON! 

hirek/2023/oktober/egyeni-junior-roman-kupa-gyoztes-lett-mezinger-marton.jpg
Párbajtőr: 27. lett Tomşa egyéniben
Kiváló eredményt jegyzett a junior korosztályos Európa-bajnokságon a szatmári párbajtőrvívó, Ana Tomșa. Adrian Pop edző tanítványa a 27. helyen zárt a nápolyi torna egyéni viadalában.
Párbajtőr: 82. helyen zárt egyéniben Mézinger
Nem jöttek össze az asszók a szatmári vívóiskola növendékének a Nápolyban zajló kadet és junior vívó EB-n. De még hátravan a csapatverseny.
Párbajtőr: kilencedik lett csapatban Kurtinecz
A Kurtinecz Johanna, Erica Badea, Natalia Constantin, Alina Alexandrescu kvartettel felálló válogatott a nápolyi kadet EB-n bizonyított.