×
2022. 05 27.
Péntek
Hella
26 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.94 RON
1USD = 4.61 RON
100HUF = 1.26 RON
Szatmárnémeti

Egész évben lehet iratkozni

2021.11.05 - 17:33
Megosztás:
Egész évben lehet iratkozni
A Prichindel Szociális Központba folyamatosan be lehet írtani a szociálisan veszélyeztetett családból származó gyerekeket, hívja fel az érintettek figyelmét a Szatmárnémeti Szociális Központ (DAS).

A szatmárnémeti Solidarităţii lakónegyedben található Prichindel szociális bölcsődébe a nehéz szociális helyzetben lévő, külföldön dolgozó szülők, fiatalkorú anyák, rászoruló családok gyermekeiről és egyszülős családból származókról gondoskodnak.
Az Ilişeşti utca 2. szám alatti gyermekmegóvóban csecsemőkortól 4 éves korig fogadják a kicsinyeket. A központ a gyerekekkel és szüleikkel is foglalkozik, azzal az elsődleges céllal, hogy meggátolja a gyermekek elhanyagolását, a vér szerinti családjukból való kiszakadásukat és állami gondozásba való kerülésüket. A Prichindel Szociális Központ befogadóképessége 40 fő, működését a helyi hatóság biztosítja. Szociális jellegéből adódóan egész évben lehet ezen intézménybe beíratni a gyerekeket, nem csak a nyári bölcsődei iratkozások idején. A központba felvételt nyert gyerekek egész napos felügyeletet kapnak, és minden segítséget annak érdekében, hogy ne szakítsák el őket családjuktól.
Bővebb felvilágosítással munkanapokon a 0261.714.195-ös telefonszám 110-es mellékén vagy a 0748.109.853-as telefonszámon szolgál Molnár Réka. A jelentkezési dossziét a központ székhelyén, az Ilişeşti utca 2. szám alatt lehet leadni.

Carl Orff Carmina Buranajával megkezdődtek az idei városnapok
Jól mutatja, hogy mennyire szükség volt egy össznépi szabadtéri rendezvényre, hogy már a nulladik napon sokan érkeztek a szatmárnémeti új főtéri nagyszínpad elé, amely a városnapi nyitóünnepségnek adott otthont. Erős, de langyos szél fújt délután a főtéren, ami szellővé csendesedett a kezdésre.
Lakóközösség a Horea 6-ban
Folytatja a szatmárnémeti városvezetés a Horea utca 6. szám alatt régen elhíresült, mára csendesebb hellyé vált ingatlan helyzetének és állapotának a rendezését. Lakóközösség, majd felújítás.
Ismét együtt ünnepelhettünk
Két év kényszerszünet után kellemes időben ünnepelhette Szatmár magyarsága március 15-ét — százak vonultak fel a megyeszékhely központjában a szatmári huszárokat követve, a Petőfi-szoborig.
Cookie