×
2022. 01 20.
Csütörtök
Fábián, Sebestyén
1 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.39 RON
Szatmárnémeti

E-hulladék-gyűjtés Szatmárnémetiben

2020.06.02 - 19:07
Megosztás:
E-hulladék-gyűjtés Szatmárnémetiben
A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal a Romániai Újrahasznosításért Egyesülettel (RoRec) közösen, a Környezetvédelmi Hatóság támogatásával folytatja az elektronikai hulladékok ingyenes begyűjtését a megyeszékhelyen.

A szatmáriak június 15-ig a 0800.444.800-as ingyenes telefonszámon kérhetik, hogy elszállítsák az otthonukból a használaton kívüli vagy elromlott elektronikai cikkeket, vagy június 6-án az alábbi begyűjtőpontokon tudják leadni ezeket Szatmárnémetiben: Vasile Lucaciu Általános Iskola, Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Mircea Eliade Általános Iskola, Ion Creangă Általános Iskola.

A hulladék szelektív gyűjtéséről és újrahasznosításáról a www.colecteaza.ro weboldalon vagy az ingyenesen hívható TelVerde-számon (0800.444.800) kaphatnak további információkat. Saját és tágabb környezetünknek teszünk jót azzal, hogy tudatosan gyűjtjük és szabadulunk meg az elektronikai és elektromos hulladékoktól, írja felhívásában a városháza.

 

Átlagosan 74 évet él egy szatmári
Fél évvel, 74,3 évre nőtt a szatmáriak születéskor várható átlagos élettartama: a férfiak esetében ez 70,54, a nők körében pedig 78,13 év volt, ami az egyik legalacsonyabb az egész országban.
Közösségre szabott engedélyeztetés Szatmárnémetiben
Új szabályok érvényesek ettől az évtől a szatmárnémeti kereskedelmi engedélyeztetést illetően, más papírokra is szükség van, mint korábban. Az országos szabályozás új, ehhez igazodik a városi.
Szatmárban is turnéztak
Tegnap Szatmár megye városait járta végig George Simion társelnök vezetésével a Románok Egyesülésért Szövetség (AUR) karavánja, hogy aláírásgyűjtésükkel „lépésről lépésre menesszék” tisztségéből Klaus Iohannis államfőt.
Cookie