×
2022. 01 20.
Csütörtök
Fábián, Sebestyén
1 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.36 RON
100HUF = 1.39 RON
Szatmárnémeti

Dolgozott a lopóautó

2020.07.28 - 11:26
Megosztás:
Dolgozott a lopóautó
Tavaly májusban vetették be először Szatmárnémetiben az autóemelő daruskocsit, és hiába a tavalyi jelenléte az utcákon, a tilosban parkolás jelensége nem szűnt meg ebben az évben sem a megyeszékhelyen.

A közterület-fenntartótól (ADP) kapott tájékoztatás szerint az idei év első felében összesen 574 esetben indult bevetésre az emelődarus kocsi, és összesen 289 autót vitt el a tilosból. A vétkes autósok által kifizetett emelési, elszállítási és tárolási díjból 144,8 ezer lej bevétele származott az ADP-nek. Idén egész idő alatt dolgozott az autó és kezelői, a szükségállapot ideje alatt sem volt felfüggesztve a tevékenysége.

Mióta van lopóautó, a tilosban parkolás nem olcsó mulatság Szatmárnémetiben. Ha elviszik az autót, 500 lejbe kerül kiváltani a Gara Ferăstrău utcai telephelyről, ha még platóra kerülés előtt odaér a sofőr, 300 lejt kell fizetnie kiszállási és manőverezési díjként. A büntetőpont és a közlekedési kihágásért való pénzbírság mindkét esetben jár a daruskocsis tarifán felül.

Aki Szatmárnémetiben parkolt, és nem találja szabálytalanul hagyott autóját, a megállni tilos táblák oszlopára is kihelyezett 0733.046.635-ös számot tárcsázza! Akit pedig zavar egy tilosban parkoló autó Szatmárnémetiben, az a helyi rendőrség 0361.919-es számát tárcsázza akár nappal van, akár éjszaka!

 

Átlagosan 74 évet él egy szatmári
Fél évvel, 74,3 évre nőtt a szatmáriak születéskor várható átlagos élettartama: a férfiak esetében ez 70,54, a nők körében pedig 78,13 év volt, ami az egyik legalacsonyabb az egész országban.
Közösségre szabott engedélyeztetés Szatmárnémetiben
Új szabályok érvényesek ettől az évtől a szatmárnémeti kereskedelmi engedélyeztetést illetően, más papírokra is szükség van, mint korábban. Az országos szabályozás új, ehhez igazodik a városi.
Szatmárban is turnéztak
Tegnap Szatmár megye városait járta végig George Simion társelnök vezetésével a Románok Egyesülésért Szövetség (AUR) karavánja, hogy aláírásgyűjtésükkel „lépésről lépésre menesszék” tisztségéből Klaus Iohannis államfőt.
Cookie